Vi har missat att göra GP-glöggen varje år. Gissar att vi är väl sena i år också för bästa resultat. Strunt samma, i år måste vi testa. Den ska ju vara så otroligt god. Jag hittade ett recept på nätet, hoppas att det är rätt.
5 liter svagdricka
5 skivade råa potatisar
1 paket bakjäst
1 påse nejlikor
1 påse kardemummakärnor
1 bit färsk ingefära (ca 5 cm)
1 kanelstång
1-2 paket russin (2 pkt-500g)
2,5 kilo socker
Blanda allt i en tiolitershink, täck med plastfolie som du gör små hål i - och låt brygden stå i lugn och ro i rumstemperatur, minst tre veckor, gärna sex. Tappa upp på väl rengjorda flaskor med hjälp av en hävert. Var noga med att inte få med bottensatsen. Värm och njut.
Satte just min! Kanske lite sent men å andra sidan vem har sagt att man bara kan drick glögg till jul? Jag serfram en glöggstinn början av 2011 =)
SvaraRadera