fredag 30 mars 2007

Att göra i helgen

Igår kväll åkte Johnny Rocker till Mallis på träningsläger. När han trampar på i bergen har jag en hel del att fixa med här hemma. Förhoppningsvis hinner jag med allt. Jag har skrivit ihop en att-göra-lista för helgen:

  • Shoppa vårkläder med lillasyster Gräddnos.
  • Välja och köpa en fondtapet till vardagsrummet i nya lägenheten.
  • Ta en promenad eller cykeltur på minst 1,5 h.

Ja, det är ett tufft schema jag har framför mig. Lillasyster Gräddnos ringde för någon dag sedan och sa att hon längtar tills helgen då vi ska ses. Hon är för rar. Jag längtar också.

Jag tycker om att vara ensam. Men jag saknar redan Johnny Rocker lite.

måndag 26 mars 2007

Solig besiktning

Idag var det dags för lägenhetsbesiktning. Solen strålade. Lägenheten var lika fin som vanligt. Tillsammans med besiktningsmannen tittade vi på skavanker. Mest njöt vi. Området gör sig verkligen i solsken. Jag ville inte åka därifrån.

Det nyvalda kaklet blev fint. Vi hade tur som fick möjlighet att kakla över de stora media-utagen som skulle suttit mitt i kaklet. Jonny Rocker skojade med byggherren och frågade vart han gjort av våra uttag. Han fick panik i ögonen och tankarna snurrade.

Nu är det inte lång tid kvar tills vi flyttar in. Jag längtar så. Under tiden ska jag titta på blommor till balkongen.

tisdag 20 mars 2007

Ledsen dag

Idag är jag ledsen. Jag vet att jag har det förbaskat bra. Det hjälper inte idag. Missfallskänslorna kom över mig. Tänk om det inte hade hänt.

måndag 19 mars 2007

Helgen i korthet

Då sitter jag här på min kontorsstol igen. Måndagstrött funderar jag över vart helgen tog vägen. Extra trött är jag denna måndag eftersom jag skjutsade Jonny Rocker till tåget halv sex. Kanske inte så tidigt för andra. Men oj så tidigt för oss.

Jag började helgen på det fruktade friskispasset i fredags. Efter ett par skutt tänkte jag, ”Shit vad kul det här är”, precis som jag anade. Fredagen rundades av med en räksmörgås (min favorit) och lammkotletter från frysen. De måste ätas upp innan flytten.

När Jonny Rocker cyklade på lördagen satt jag i soffan och jublade över Helena Jonssons seger i skidskytte. Det var kul! På kvällen firade vi vårt banklån (ja, faktiskt!) på Johannebar.

Efter lite cykel på Eurosport samt flyttpackning och utrensning var även söndagen till ända. Det är en sådan skön känsla att rensa ut gamla prylar som aldrig används. Dagens skörd bestod bl a av stekpanna där allt fastnar oavsett fettmängd, fem olika uppsättningar tekulor och 15 vattenflaskor för mycket.

fredag 16 mars 2007

Äntligen fredag (em)

Nu är det snart helg. Skönt! Veckan har varit tuff.

Jag ska snart åka till Friskis och dagens gympapass. Som vanligt är jag inte alls sugen. Hade helst sluppit. Gissar att när väl låt två drar igång kommer jag att tänka "Vad kul detta är!". Även det som vanligt.

Jag hörde att Charlotte Kalla tagit ytterligare ett guld i JVM nu. Hon är imponerande. Jag ser verkligen fram emot skidsäsongen nästa år. Det lovar gott. Jag gillar hennes inställning. Jag blir glad bara av att höra henne prata.

Idag ska jag inte fuska med höga-knä-hoppen. Det skulle inte Charlotte Kalla ha gjort.

torsdag 15 mars 2007

Mintmuffins

Nu är det riktigt stressigt. Särskilt på jobbet. Det märks på att jag sovit dåligt hela veckan. Skönt att det snart är helg, då ska jag vila upp mig.

Först är det fredag. För mig innebär det att fixa fredagsfika. Typiskt att jag fick denna veckan när det är så mycket annat. Nåja, det får gå. Jag funderade lite på att köpa något färdigt. Men av någon anledning måste jag alltid baka eget fika. Sån är jag. Jag hittade ett lätt recept på Mintmuffins på ICAs hemsida. Nu är de snart klara. Hela lägenheten doftar av mintchoklad.

Hoppas att de blir goda. Jag ska testa på Jonny Rocker.

onsdag 14 mars 2007

Angenäma bekymmer

Nu har strulet med kaklet löst sig. Vi åkte till Klippan på lunchen och träffade en av byggkillarna. Vi fick titta på några av de andra köken för inspiration. Det var kul. Efter en tur till Stigs Kakel hade vi bestämt oss. Det blir ett liknande kakel som vi valt från början. Skillnaden är att det blir mindre och avlånga rutor.

Nu fick vi dessutom möjligheten att välja att uttagen för TV/tele som satt över diskbänken ska kaklas över. De var både fula och onödiga. Summa summarum kan man säga att det blir bättre nu än innan.

Snacka om angenäma bekymmer. Man borde skämmas.

tisdag 13 mars 2007

Kakelmiss

En byggkille ringde precis och sa att dom fått fel kakel till köket. Det beställdes i oktober.

Vi ska dit imorgon och se hur det felaktiga ser ut. Det är frostat glas istället för polerat som vi valt. Vi kan välja ett helt annat kakel om vi vill. Hur ska vi kunna bestämma oss så snart? Jag som var så nöjd med våra val.

Nu snurrar allsköns kakel i huvudet på mig. Gissa vad jag kommer att drömma om i natt!

Ernie på banken

Igår var vi på banken. Vi har tidigare träffat på dåliga banktjänstemän. De har avsatt alldeles för kort tid, varit ointresserade och inte sett till helheten. Det var innan Ernie. Han är grym. Han och hans fru ska också köpa en av lägenheterna i Klippan.

Vi träffade Ernie förra hösten när vi skulle ordna med handpenningslånet. Vi var där i nästan tre timmar. Han visade hur de tänkte möblera i sin lägenhet och vi pratade om vår. Trevligt! Det bästa med honom är att han inte slaviskt följer tabeller utan ordnar så att helheten blir bra.

Igår var vi där i två timmar. Han lade upp lånet och vi blev nöjda. Efteråt fick jag en kokbok. Så lätt charmar man mig.

måndag 12 mars 2007

Möbelrace

I söndags körde jag och kompis Majsan ett möbelrace. Vi var båda ute efter att spana på diverse möbler för kommande inköp.

Jag gjorde förarbetet inför de kommande inköpen till nya lägenheten. Vi kommer att köpa en hel del nya möbler. Lite i taget dock. Jonny Rocker saknar min entusiasm för att titta på möbler en hel dag, särskilt när vädret är cykelbart.

Jag och Majsan var på plats utanför Mio i Frölunda vid öppningsdags. Ingen av oss hade varit där förut. Vi blev positivt överraskade. Det var väldigt stort och där fanns en massa fina grejer.

Efter två fikapauser och en liten runda på Frölunda torg avslutade vi dagen trötta och belåtna på Svenska Hem.

lördag 10 mars 2007

Cykelpremiär

Jag har inte cyklat sedan i somras. Idag var det dags igen.

Väl iklickad i pedalerna kändes det precis som förr. Iklädd mina tuffa vinterkläder susade jag ned för backen. Oj, vad skönt det var. Rätt snart upptäckte jag att allt inte var som förr. Konditionen var som bortblåst. Det gick sakta och jag var trött.

Jag tänkte på cykeltjejerna. För ett år sedan tränade vi tillsammans flera dagar i veckan. Nu har jag inte sett dem på länge. Jag saknar dem. Nu när det snart är vår och tävlingarna drar igång kommer vi att ses igen. Då står jag vid sidan och hejar på. Det ska bli kul.

Detta får bli en smygstart tänkte jag, och vände tidigare än planerat. En dryg timme fick jag ihop. Inte mycket att skryta med i jämförelse med Jonny Rockers dryga sex timmar på cykeln idag.

Nästa helg ger jag mig ut igen. Då blir det en tur till Kungsbacka med fika-inslag.

fredag 9 mars 2007

Final i Melodifestivalen

Då är det finaldags i Melodifestivalen på lördag. Jag är inte alls nöjd med startfältet. Hade jag fått bestämma skulle Magnus Carlsson, The Attic, Regina Lund och Caroline af Ugglas varit med.

Nu bryr jag mig inte så mycket om hur det går. Vinner The Ark så blir jag glad. Övriga låtar är inget vidare. Förhoppningsvis tycker dom som röstar att skolfröken Marie fått tillräckligt med tid i rampljuset.

Såhär tror jag att resultatet blir:

1, The Ark
2, Måns Zelmerlöf
3, Sanna Nielsen
4, Sebastian
5, Sarah Dawn Finer
6, Andreas Johnson
7, Marie Lindberg
8, Sonja Aldén
9, Tommy Nilsson
10, Anna Book

torsdag 8 mars 2007

Bra radioplågor

Mina favoriter bland dagens radioplågor:

1. Sahara Hotnights, Cheek to cheek
2. Linda Sundblad , Lose you
3. Justin Timberlake, What goes around
4. Anna Ternheim, Today is a good day
5. Säkert, Vi kommer att dö samtidigt

Gravid Gräddnos

Ja, så är det. Lillasyster Gräddnos är gravid. Jag vet inte vilken vecka hon är i, men de mer missfallsbenägna veckorna är passerade.

När lillasyster berättade blödde jag fortfarande av mitt missfall. Det var mycket känslor. För mycket. Jag känner ingen missunnsamhet. Det som känns jobbigt med hennes graviditet är att det hade varit så otroligt kul om vi båda varit gravida samtidigt. Och att det påminner mig om vad jag förlorat.

Nu blir jag moster. Det är också bra. Det känns bra.

Hemska ord

Alla har säkert sina hemska ord. Det är ord som får det att krypa i kroppen. Jag har också några hemska ord.

När jag talar om för någon vilka ord som ger mig rysningar, säger de ofta orden för att retas. Det är lustigt. Anledningen till att jag berättar är för att bespara personen i fråga min avsky som jag tillfälligt känner när orden sägs. Och så gör de tvärt om mot vad jag tänkt mig, och säger dem extra mycket.

Mina tre hemska ord är:

Mumma. När någon säger att något smakar eller luktar mumma. Uäh! Drycken mumma går bra, den heter ju faktiskt så.

Navelludd. Allt prat om det och vad man gör med det. Naveln och dess ludd fysiskt sett är ok, men pratet om det är hemskt.

Bebbe. Snälla, det är en bebis eller ett barn. Inte en sak. Ordet är obehagligt helt enkelt.

måndag 5 mars 2007

Hushållsnära tjänster

Jag har inte hängt med helt i diskussionerna angående avdraget för hushållsnära tjänster. Tycker lite både och tror jag.

Jag kan tycka att det är bra då det underlättar att hinna med allt annat vardagspusslande, särskilt för barnfamiljer.

Men det känns som det är en skattelättnad som inte kommer alla till pass. Det kommer att vara mer ”överklass” än ”arbetare” som utnyttjar det. Precis som innan. Generellt sett.

Dessutom känns det som att det blir på bekostnad av sänkt a-kassa, sjukpeng mm. Det gillar jag inte. Låginkomsttagare som sliter i sjuk- eller äldrevården kommer ju inte att köpa dessa tjänster även om det blir billigare. Det är dessa människor som jag tycker förtjänar avlastning i första hand.

Det låter konstigt att man ska kunna köpa dessa hushållsnära tjänster för att kunna arbeta mer. Ska vi jobba mer? Då spelar det ju ingen roll. En timma hushållsjobb som vanligt jobb. Strunt samma! Det är väl tid med familjen folk vill ha.

Det kanske blir jättebra. Vi får se.

Om jag fick välja en tjänst skulle jag välja att tvätten tvättar sig och viker sig och lägger tillbaka sig. Det vore bra. Eller att dammet försvann.

Helgen som var

Ja, helgen gick, och så var det med det. Känns som jag gått på tomgång ett tag nu. Gör mig egentligen ingenting. Jag har alltid trivts med den mörka vintern. Nu har den plågat mig för första gången. Skönt att det ljusnar mer och mer.

Helgens stora händelse var att släkting Händig genomgick sin stora operation, och det gick bra. Jätteskönt!

Helgens mindre händelse var att farsgubben åkte Vasaloppet för tionde gången. Jag såg hela sändningen såklart.

fredag 2 mars 2007

Träning, +4

Jag har inte tränat ordentligt sedan i höstas. Nu har jag så smått kommit igång igen. För första gången tränar jag inte för att förbättra konditionen. Nej, jag satsar på att gå ner i vikt. Jag drog på mig några extra kilon under min korta graviditet. De vill inte ge sig av. Jag är trött på dem, nu ska de bort. Jag säger att jag startar på +4 nu. 0 eller lägre är målet.

Kanske springer jag lite orientering i vår. Men det blir mest för skojs skull.

Lägenheten

Det är segt att vänta på flytten nu. Jag har hela huvudet fullt med idéer. Den trista packningen måste bli klar först.

I sovrummet har vi en skitsnygg (om jag får säga det själv) fondvägg. Den går i svart och guld. Där blir det ingen datorplats, inga foton på människor och helst ingen TV. Jag tänker fixa ett kollage av guldramar i olika storlekar på en ena väggen. Ramarna ska jag börja leta efter i helgen. Tanken är att sovrummet ska vara lite åt orientalisk stil.

I hallen tänkte jag sy ihop en anslagstavla. Kanske lite som ett lapptäcke med snygga tyger och band. Det ska vara fickor för räkningar också. Jag vet inte hur stor den kan bli eftersom den ska hänga över en trist lucka till propparna. Jag ska lägga ut en bild när den är klar.

Tjoho!

Det blev en bronsmedalj till herrlaget. Synd att Anders Södergrens spurt är så svag. Eller så körde han slut sig själv med att dra så mycket. I vilket fall var Northugs spurt helt galen. Som inbiten längdskidåknings-fan tror jag inte att jag sett något liknande. Han låg ner som en raket i spåret.

Det var kul att de nya svenska killarna Martin Larsson och Marcus Heller körde så bra också. Mathias Fredriksson var stark. Visst var det nära till både guld och silver. Jag tycker ändå att det blev en fin bronsmedalj till herrlaget.

torsdag 1 mars 2007

Neeej!

Det blev en fjärdeplats för damlaget i VM-stafetten. Shit, vad spännande det var. Men så trist.

Anna Dahlberg var bra på första sträckan. Lina Andersson tappade rejält på andra sträckan. Det var nog inte så klokt att sätta in henne när hon inte varit helt frisk. Tävlar man på den nivån måste man vara på topp. Nåja, det var ingen katastrof i alla fall. Charlotte Kalla var grym. Igen. Synd att inte Britta Norgren höll lite bättre på sista. Då hade det blivit medalj. Men spännande var det.

Nu får vi vänta till nästa VM. Eller kanske tills imorgon, när herrarna kör. Då jäklar. Jag hoppas att Mattias Fredriksson kör bra.