torsdag 31 maj 2007

Gessle, nu räcker det

Jag har förstått att Per Gessle har en ny platta på gång. I morse hörde jag några sekunder av hans gnäggande stämma på radion innan jag snabbt bytte kanal. Enough! Jag fasar för en ny "jag-går-å-fiskar-trallalalla-usch-och-fy"-sommar. Hjälp!

torsdag 24 maj 2007

Aj aj aj träningsvärk

Igår drog Johnny Rocker med mig till Skatås för löpträning. Han sprang milen och jag tog grus-8an.

Efter bara några steg kändes det underbart. Härligt väder, gröna träd och folk som sprang och gick omkring mig. Men oj vad jobbigt det blev sedan. Jag sprang så otroligt lååångsamt, och 8an var så ovanligt lååång. Träningsvärken kom redan medan jag fortfarande var ute och sprang. Märkligt.

Det kändes grymt bra efteråt. Då passade vi på att kika förbi Masters MTB-tävling i Göteborgsserien. Det såg kul ut. Jag ska testa mountainbike någon gång.

Idag gör det ont i kroppen. Det gör ingenting.

onsdag 23 maj 2007

Ful eller snygg

Vi är på jakt efter taklampa till vardagsrummet. Av någon anledning har jag snöat in på svarta lampor.

Idag hittade jag denna lampan. Är den ful eller snygg? Jag kan inte bestämma mig. Den får mig att tänka på Magica de Hex.

måndag 21 maj 2007

Långhelg med cykeltävling

Denna långhelgen gick snabbt.

I torsdags fick Johnny Rocker ett spel över att vi hade sådan oordning hemma. Ja, det såg inget vidare ut. Vi körde ett snabbt race, och fick undan det värsta. Nu är jag sugen på att göra riktigt fint. Sedan åkte vi en sväng för att kika på soffor. Det finns mycket snyggt och mycket dyrt. Vi hade tur som snubblade över det sista exet av en snygg och prisnedsatt soffa på Svenska hem. Den köpte vi på studs! På eftermiddagen kom Johnny Rockers pappa på besök med blomma och fina kristallglas till Johnny Rocker.

Resten av helgen susade snabbt förbi. Vi var i Backamo på 3-dagars cykeltävling. Det var en trevlig och publikvänlig tävling. Kul att det gick så bra för mölndalscyklisterna! Det skördades fina resultat bland både ungdomar och äldre. Skalman var mäkta stolt över sin nya Columbus tempocykel.

Eftersom tävlingen gick i mina hemtrakter passade lillasyster med make, samt mamma och pappa på att ansluta i hejandet på tempoetappen. Lördagskvällen avslutades med middag hos mamma och pappa. Jag och Johnny Rocker passade på att sova över till söndagen.

Mina föräldrar blev nog cykelbitna. De kom förbi på tävlingen på söndagen också. Då var det dags för linjeloppet. Johnny Rocker och de andra seniorerna körde ihop med eliten. Det gick bra det också. Samtidigt körde damelit, juniorer, samt H30/H40. Ett varv på linjebanan tog ungefär en halvtimme. Så det gick inte lång tid emellan alla klungor och klasser som passerade. Trevligt för publiken!

Förutom all tid på cykeltävlingen har vi hunnit med att se slut på hela säsong 3 av the Wire. Nu blir det en lång väntan tills fyran släpps. Dessutom har vi tittat på några etapper av Girot. Till min stora glädje har Petacchi tagit två spurter hittills. Tjoho! Snart blir det mer berg, då ska Cunego sätta de andra på plats.

onsdag 16 maj 2007

Omstart

Jag gör en omstart med träningssatsningen. Det gick inget vidare med träningen som jag planerat. Jag skyller på flytten. Nu är det alltså dags för omstart. Målet är Göteborgsvarvet och 5-dagars 2008. Fram till sommaren är planen tre träningspass i veckan. Det blir Friskis, löpning och cykling. Tränare är den hårde Johnny Rocker.

Igår drog jag igång med ett Friskispass. Det blev ett baspass, eftersom det passade bäst tidsmässigt. Passet var helt ok, men medelåldern var lite väl hög. Nästan gumpingvarning. Kul att se äldre som håller igång. Jag testar en annat pass nästa gång.

Imorgon ska jag hitta en löprunda i vårt nya område. Shit, jag kommer inte ens ihåg när jag sprang senast.

tisdag 15 maj 2007

Hey boy hey girl

Åh, jag hörde precis favoritlåten "Hey boy hey girl" med Chemical brothers på P3. Kanske gillar jag den extra mycket tack vare den coola skelett-videon.

En annan favorit bland musikvideor är Mobys där pyttesmå utomjordingar går runt med små skyltar som säger hej på olika språk. Tyvärr är det ingen som ser dem. Den är så söt och lite sorglig. Annars är ju alltid "Around the world" med Daft Punk och de flesta av Fatboy slim tuffa.

måndag 14 maj 2007

Firande

I lördags cyklade vi runt och tittade på Göteborgsvarvet. Det var länge sedan jag satt på cykeln. Det kändes i både bak och rygg. Det var inte helt självklart för kroppen att hålla där nere på styret. Men det var skönt att trampa runt lite. När det blivit lite varmare är det dags för mig att cykla igen. Jag såg en hel del kända ansikten under loppet. Det var kul. Jag blev löpsugen. Så är det alltid. I vilket fall bestämde jag mig för att springa nästa år. Och nu skriver jag det här också. Om inget oförutsett händer, lovar jag härmed att stå på startlinjen nästa år.

På kvällen firade vi Majsan som fyllt 30. Som många andra hade hon gjort frågesport om dig själv. Dock helt utan censur eller försköning av mindre smakfulla egenskaper. Härligt!

På söndagen var det Johnny Rockers tur att fylla år. Vi startade firandet tidigt på morgonen genom att åka till Varberg. Där cyklade Johnny Rocker Jubileumsloppet och jag hejade på. Det var flera tävlingscyklister på plats, men ett och annat lurvigt ben syntes också till i startfältet. Väl hemma slappade vi till den andra etappen av giro d'Italia. Dagen avslutades med hela tre avsnitt av the Wire, säsong 3 (ja, den är faktiskt SÅ bra!) och presenter.

Idag är det exakt en månad sedan vi flyttade in i lägenheten. Det ska vi fira. Kanske med att gå på cykelklubbens medlemsmöte.

fredag 11 maj 2007

Go Cunego!

I helgen drar Giro d'Italia igång. Jag tycker faktiskt att det är roligare än Touren. Kanske därför att det var den första cykeltävling jag följde med i på TV. Det var 2004, och Damiano Cunego vann. Sedan dess är han min favorit.

Roligast var en bergsetapp där Saeco hade två hjälpcyklister som var loss. När det var dags för Cunego att rycka fanns de på plats längre fram. Där blev den mer anonyme cyklisten Andrea Tonti en favorit. Jag tyckte att det såg så gulligt ut när han rullade, vinkade till kameran och pekade bakåt för att förklara att han väntade på sin lagkamrat.

Nu ser jag fram emot årets lopp. Förhoppningsvis blir det spännande etapper med mycket lagkörning. Jag hoppas att Cunego har tränat upp sin tempokörning och att Petacchi tar hem ett par av spurterna.

Synd att inga svenskar ska vara med. Jag saknar även: Erik Zabel, Jens Voight, Alexander Vinokourov och Tom Boonen.

Vi ses i TV-soffan.