onsdag 27 februari 2008

Träningshelg

I helgen hade cykelklubben träningshelg. Jag hängde med på lördagen. Ja, i alla fall på bilden. Jag tyckte att det lät för långt med tre timmar söderut i tokblåsten. Det blev en egen runda på knappa två timmar istället. Skönt!

Både jag och Johnny Rocker finns med på bilden, gissa var.
Ledtråd: Mina fötter ser konstigt stora ut då jag lånade Johnny Rockers skoöverdrag.

måndag 25 februari 2008

Orkidéakuten

Jag har en orkidé som blommar om då och då. Jag vattnar den när jag kommer ihåg det. Den trivs finfint ändå. Jag har också ett par andra orkidéer som var jättefina till en början. Nu är blommorna tappade sedan länge och bladen bara hänger och ser allmänt tråkiga ut. De vill bara inte ta sig, hur mycket jag än fjäskar för dem.

Nu har jag ett nytt vapen i kampen. Specialsvamp från Nya Zeeland! Härom dagen var jag inne i den trevliga blomsteraffären på torget i Mölnlycke. Jag passade på att fråga efter lite tips för norrfönster och kom in på mina stackars orkidéer. Kvinnan berättade om superkuren med den speciella svampen. Hon var väldigt övertygande, och hade själv testat efter stor tveksamhet. 65 pix kostade en torkad svamp som man kan återanvända. Som tur var hade de en liten bit kvar.

Dunderkuren tar 8 veckor. Det här ska bli roligt.

söndag 17 februari 2008

Skidsemester

Det var toppen i Branäs. Vi har åkt skidor i massor och myst på kvällarna. Stugan var jättefin och jättestor. Vi bodde tillsammans med Runner och Stilig, samt deras charmiga tjejer.

Vi kom fram på söndag eftermiddag. Jag och Johnny Rocker ville känna på spåren och gav oss ut på 5:an. Vilka backar! Tre branta backar som var brantare än något jag sett tidigare. Johnny Rocker var ny på skidorna, men kämpade på bra och blev snabbt bättre och bättre.

På måndagen strålade solen. Vi valde att testa 9:an. Den hade samma galna backar som 5:an, men extraslingan var platt och fin. Det passade oss bra. Vi fick ihop tre varv och en kort runda på 1,5 km. Totalt 28,5.




Det var inte långt att åka till Långberget som jag är väldigt förtjust i. På tisdagen valde vi att åka dit. Efter lite överläggande körde vi den långa rundan, 25-kilometaren. Det var häftigt när den vek av från milen in på ett smalt spår i skogen. Vi hade blivit varnade för de 5 sista kilomterarna som skulle vara uppför. Jag var helt slut och gick i spåret. Då var det gott med i fika efteråt.

Härliga Långberget, bättre än så här blir det inte

I bilen hem till Branäs bestämde vi oss för att köra skate nästa dag. Vi ringde upp Långberget och bokade skateutrustning och skidlärare. Det var med stor förväntan som vi träffade vår lärare Gunnar vid spårcentralen. Vi berättade att vi var nybörjare. -Ok, då kör vi, sa Gunnar och skateade iväg. Det var jättekul. Gunnar hade en massa olika övningar.

Balansövning

Efter skidlektionen gav vi oss ut på egen hand. Det gick faktiskt riktigt bra. Och väldigt roligt. Jag skateade runt milen en gång och 4,5:an två gånger. Johnny Rocker tog två varv på milen och ett varv på 4,5:an. Sedan var vi tillräckligt möra och blåslagna.

Skateträning

Nu ska vi köpa skateskidor.

fredag 8 februari 2008

Vi drar till fjällen

Oj oj, nu är vi trötta. Igår var vi uppe tidigt, jag körde Johnny Rocker till tåget kl. 5.30. Efter jobbet åkte jag till mamma och pappa för att hämta en takbox. Senare på kvällen skulle jag hämta upp Johnny Rocker på centralen igen. Hans tåg var lite försenat. Tur var väl det, annars kunde det varit jag som fått ett nödlandat plan på biltaket. När jag kom till Nödinge var det helt stopp på 45:an, och en massa blåljus överallt. Jag försökte hitta en annan väg men det var stopp överallt.

När jag ringde till mamma och pappa för att höra om de kunde guida mig till Bohus eller Surte blev pappa tokstressad. Som om jag ringt och sagt att jag har en bomb i bilen som exploderar om 10 sekunder om de inte hittar en flyktväg. Efter en massa snurrande lyckades mamma guida mig in på en lerig liten grusväg, genom gärden och ett grustag kom jag ut på andra sidan söder om olyckan. Perfekt!

Idag är vi ännu tröttare eftersom vi var tvungna att lämna bilen på service extra tidigt. Men det gör ingenting, för till helgen drar vi till fjällen. Till Branäs. Det ska bli härligt. Jag ser framför mig hur vi spenderar dagarna i längdskidsspåren med strålande sol som gnistrar i snölandskapet. På kvällen äter vi god mat och myser i stugan. Kan det bli bätte? Jo, faktiskt. Det är ju skidskytte-VM också. Härligt.

onsdag 6 februari 2008

31 som i tur

Jag trodde att 2007 skulle bli mitt år eftersom 7 är min siffra. Jag gillar 2 också. 2007 blev inte mitt år. Därför funderar jag på möjligheten att 2008 kan vara året för mig. 8 är inte någon direkt favoritsiffra. Men om man tänker på att 2004 var ett lyckat år borde det kunna hänga ihop med 2008, 4 gång 2 blir ju 8. Ja, så kan det så klart vara.

Jag fyllde precis 31. Och 31 är 13 baklänges. Då kan man tänka att 31 betyder tur. Så är det. 2008 kommer att bli ett bra år, med tur.

Lost: past, present and future

Tjoho! Idag börjar Lost igen. Det var ju en evighet sedan förra säsongen slutade. Jag är ett fan och tycker faktiskt att den bara har blivit mer och mer spännande för varje säsong. Bra att de kör ett avsnitt med tillbakablickar för jag kommer inte ihåg allt.

Enligt ABC ska programmet försöka "kasta lite ljus över var överlevarna från Oceanic flight 815 är och om räddningen verkligen är nära". Programmet kommer att titta närmare på både öns och dess invånares hemligheter, och kommer att ta upp både de mysterier som redan avslöjats och de som fortfarande väntar på sitt svar.

tisdag 5 februari 2008

Supertisdag, Fettisdagen och min dag

Det händer mycket idag. Vi får förmodligen veta vem som bli demokraternas presidentkandidat (och förhoppningsvis sedan även president). En vit kvinna eller en svart man. Jag gillar båda. Dessutom är det Fettisdagen idag, på just min födelsedag. Jag som älskar semlor.

Dagen började bra, men present och blommor på sängen. Jag fick ett jättefint armband och lika fina matchade örhängen som jag dinglar med idag. Johnny Rocker hade smygköpt en extra god frukost. Gott! Ikväll firar vi med ett testcykelpass. Sedan får vi se vad vi hittar på.



På jobbet hade jag lovat att baka något tills jag fyller år. Jag har inte hunnit med det dessutom har det varit så mycket annat kaffebröd den sista veckan. Nu är det ingen som vet att det är idag jag fyller år. Först tänkte jag att jag kan låtsas att det är en annan dag. Men det kan jag ju inte göra. Kass idé. Jag får krypa till korset och erkänna att blir firande i efterskott. Det gäller att baka något riktigt gott.

måndag 4 februari 2008

Trött måndag

Det är så konstigt. Jag hinner inte säga "vad härligt, det är fred..." förrän jag sitter på kontorsstolen med trötta ögon och seg skalle. Kalendern på datorn säger måndag och jag bara undrar; vad hände egentligen? Jasså, det är måndag igen.

Detta är vår helvetesvecka. Tja, kanske inte så illa som det låter. Men det är en massa jox som ska fixas och det är stressande. Tråkigast är service på bilen. Men veckan är inte helt tokig, det finns ljusglimtar också. Som en födelsedag.

Vad hände i helgen egentligen? Vi hann inte med någon båtmässa. Lika bra det. I söndags tog vi en långpromenad runt stora och lilla Delsjön. Självklart blev det fikastopp på mysiga Bertilssons stuga.

Efteråt passade vi på att köpa en Electrolux assistent. Jag förälskade mig i en urtjusig champagnefärgad för ett bra tag sedan. Tyvärr utgick den modellen och jag har inte hittat någon annan som varit lika fin. Fånigt. Nu blev det en grå variant som också är fin. Så nu har jag till slut inkasserat min 30års-present från mamma och pappa. Tack! Här ska bakas bröd.