tisdag 24 juni 2008

Allsång med Arja

Är det bara jag som blir genuint glad av att höra Arja Saijonmaa sjunga sin Högt över havet-sång? Nej, jag är inte ironisk. Men sen räcker det.

Puh

Nästa gång ska vi nog ta det lite lugnare när vi köper lägenhet. Vi visste att det var oroligt med räntor och inflation. Men så snart vår lägenhet kom ut till försäljning var det stora bokstäver på löpsedlarna varje dag. Märklig egentligen. Vad jag förstått anser förståsigpåarna att räntan förmodligen kommer att höjas lite till, för att längre fram sänkas igen. Nåja, nu är vår lägenhet såld och klar. Skönt! Nu kan vi fundera flytt och möblering.

I nya lägenheten finns inte plats för både köksbord och matsalsbord. Därför ska vi sälja matsalsbordet och lite annat också. Tanken är att skaffa några snygga stolar som vi vill ha länge, och ett gammalt ruffigt bord som vi ska fixa till.

På fredag ska vi få titta in i nya lägenheten igen. Ska bli kul. Vi hoppas att vi kommer att gilla den lika mycket som på visningen.

torsdag 19 juni 2008

Nytt namn

Nu börjar det dyka upp tillfällen att ange mitt nya efternamn. Det är lite lurigt. Som att en del av identiteten bytts ut. Jag säger oftast instinktivt Gunnarsson, och rättar mig sedan till Engelke. Oftast får jag bokstavera. Vad är det som är så svårt med att stava till det? Busenkelt ju!

Jag kommer iof ihåg när jag såg Engelke på en fikalista när jag spanade på Johnny Rocker. Funderade, hur säger man det? Konstigt namn.

måndag 16 juni 2008

måndag 9 juni 2008

Just married

I lördags gifte vi oss. Det blev en skön och familjär dag, precis som vi tänkt oss. På förmiddagen förberedde vi hemma och köpte en fin bröllopsbukett vid Mariaplan. En timme innan utsatt tid ringde det på dörren. Det var Runner och Stilig som kom förbi med en tjusig blombukett. Trevligt!

Strax efter 12 hade alla familjemedlemmar kommit, då skålade vi i champagne. Lillasyster Gräddnos med make Homer fotade oss nere vid vattnet. Lillasyster hade stenkoll på poser, och instruerade oss med fast hand. När vi var nöjda och varma gick vi in igen och åt lunch. Johnny Rocker höll ett tal och pratade om när vi träffades och avslutade med ett frieri. Vackert.

Vi hade tid i Rådhuset till kl. 16.00. Jag visste att det skulle vara flera andra par där också. Men hade inte tänkt mig att alla skulle vara så finklädda och festliga. Det var jättefint inne i Rådhuset och trevligt att det vara flera andra som också skulle gifta sig. Efter en del förseningar blev det vår tur. Vi stod mitt på en tjock matta i ett fint rum. Vigselförättaren pratade på. Jag blev lite skakig och kommer inte riktigt ihåg vad han sade. Men det var fint. Vi sa båda ja, och blev därmed man och fru. Oj, det känns verkligen ovant men väldigt bra.

Vi åkte vidare mot Linnéstan för att äta middag på Hos Pelle. Eftersom vi var väl tidiga, slank vi in på en bar för att ta en drink. Det var kul med all uppmärksamhet när folk såg att vi var ett brudpar. Tjejen i baren var jättesöt och gav oss en vas till blommorna.

Maten på Hos Pelle var väldigt god. Vi satt där länge och åt och pratade. Det var trevligt.

När vi lämnade restaurangen var det dags för familjen att åka hem. Jag och Johnny Rocker promenerade mot Hotell Lillton och checkade in i bröllopssviten. Sedan visste vi inte riktigt vad vi skulle göra. Klockan var inte så mycket, och det var ljust och varmt ute. Vi gick tillbaka till Linnéstan och tog en drink på Istället. Den var blaskig. Vi funderade på vad vi skulle hitta på, och kom på att det skulle vara gott med en tallrik blåmusslor. Vi promenerade vidare till favoritrestaurangen Casa Nostra. Dagens blåmusslor var perfekta. Jättegott! Sedan var det natten.

Dagen efter fick vi frukost på rummet. Lyx. Vi tog spårvagnen hem. På eftermiddagen åkte vi ut med båten. Vi hittade en liten ö som var perfekt för oss rockies att lägga till vid. Där åt vi picknick och havet glittrade ikapp med min urtjusiga ring.

måndag 2 juni 2008

Bråda dagar

Det har varit fullt upp den sista tiden. Köpet av nya lägenheten i höga huset gick snabbt. Senaste veckan har vi fixat med vår lägenhet inför försäljning. Det blev riktigt stressigt då Johnny Rocker varit iväg på jobb och jag åkte på avdelningsresa till Berlin. Vi pusslade ihop allt med lite hjälp av mamma och pappa. Nu är det jättefint hemma. Jag kommer att sakna lägenheten.

Denna veckan ska vi ordna med det sista innan vi gifter på lördag. Dessutom ska vi iväg på studentfirande.

Men jag börjar med en lugn kväll. Eftermiddagens att göra:

-Hämta våra ringar
-Laga middag och matlådor
-Hämta Johnny Rocker på tåget
-Äta
-Läsa vidare i deckaren "Flickan under gatan"