tisdag 29 juli 2008

Deckarsommar

Så fort man träffar på någon nu pratas det om vädret. -Vilken hetta! -Luften står still, det går inte att sova. Det känns som om vi är i en sommardeckare. Den tunga värmen låg som ett lock över staden. Människorna försökte svalka sig så gott det gick. På spårvagnen lös paniken i ögonen när hettan var som värst...

Förra veckan var vi i Sälen på 5-dagars. Det var varmt där också. Jag sprang en öppen bana två dagar, Johnny Rocker också. Vi möttes faktiskt passande nog en gång. Jag blev väldigt sugen på att springa vanlig klass och tävla mot de andra tjejerna. Kanske nästa år.

Vi bodde i en stuga med mamma och pappa, lillasyster och lille Bus samt morbror Händing. Lille Bus stod för underhållningen med handklappning, söta leenden och ståträning.

Sedan vi kom hem har vi varit ute med båten ett par gånger. Det är enda sättet att komma undan värmen nu. Tyvärr måste man betala med rödbrända fötter. Nu är vi grymma på att lägga till vid en liten ö. Dags att ta med vänner och visa upp färdigheterna.

lördag 19 juli 2008

Tillbaka på noll

Igår rök mina poäng eftersom jag vunnit dem på dopade cyklister. Jag skrapade ihop ett litet poäng tack vare Robbie McEwens andraplats. Tyvärr satsade Johnny Rocker på Mark Cavendish som så klart vann överlägset.

Idag satsar jag på Fabian Cancellara, men hejar även på Johnny Rockers tips Thomas Lövkvist.

1-6

Lika som bär?

Är det bara jag som tycker att spurtkungen Mark Cavendish är otroligt lik skådisstjärnan Josh Hartnett? Vem är vem?

fredag 18 juli 2008

Äntligen!

Semeeeeester!

torsdag 17 juli 2008

Doping i touren

Usch vad tråkigt med de dopade cyklistern i touren. Ricco, som jag satsat på också. Förlorar jag de poängen nu? Jag tror ändå att det blir bättre och bättre. Cykelsporten är hårdare än de flesta andra idrotter. Men pisstråkigt är det.

Ställningen: 4 - 4.

onsdag 16 juli 2008

Tävlingen fortsätter

Idag gissar vi på utbrytning. Jag fegsatsar på spurtlöse och dragvillige Jens Voigt och tror att han blir två eller trea. Johnny Rocker svensksatsar på Thomas Lövkvist.

Nu ska jag åka och klippa mig. Det ska bli underbart, bort med rufset.

tisdag 15 juli 2008

5-dagars i Sälen

Nästa vecka åker vi till 5-dagars i Sälen. Det ska bli jättekul, jag ser verkligen fram emot det. Senaste åren har jag inte varit med, det har varit så mycket annat och jag har inte varit så sugen. Jag kan inte förklara hur och varför, men det är så härligt med 5-dagars. Längtar!

4-4

Idag är det vilodag. Skönt, även för oss tippare. Ställningen är nu 4-4. Lite lustigt att vi bara har prickat in segrare. Borde ju vara större chans att få in en enpoängare med plats två eller tre.

måndag 14 juli 2008

Första bergsetappen

Fortfarande 2-4. Idag har vi satsat på två lagkompisar. Jag tror på Piepoli och Johnny Rocker på Ricco. Nu börjar touren på riktigt!

Bäst på sommar-TV´n

1, Carnivale. Jag har hittills sett två avsnitt av HBO-serien Carninvale. Den visas på 2:an på lördagskvällar. Riktigt bra och annorlunda. Kul med något som bryter av från alla engelska deckarserier. Det handlar om gott och ont på ett mystiskt och övernatuligt sätt då ett tivolisällskap drar fram i ett torrt och smutsigt 1930-talets USA.

2, Tour de France. Långa och spännande sportsändningar i högsta nivå. Idag börjar bergsetapperna på riktigt.

3, Deckare. Jag tröttnar aldrig på deckare. På sommaren finns det gott om dem. I nästan alla kanaler.

4, So you think you can dance. 2008 års säsong har börjat. De amerikanska dansarna är riktigt riktigt bra. Varför visas det så sent på onsdagar?

5, SVT. När de kommersiella kanalernas tablåer till stor del fylls av repriser och dåliga serier finns det flera guldkorn i SVT, trevliga program, intressanta dokumentärer och en och annan bra film.


Bubblare: OS i Peking. Jag har höga förväntningar. Det är nu som alla idrotter blir intressanta, särskilt om en svensk är med. Trist att inte Veronica Wagner ska vara med, gymnastik är ju kul och så imponerande.

söndag 13 juli 2008

2-4

Cavendish gav Johnny Rocker ytterligare två poäng igår. Jag satsade på McEwen igen. Han försvann innan det var dags att dra igång spurten, igen. Märkligt.

Idag blir det en rolig etapp. Jag satsar på Valverde och Johnny Rocker på Chavanel.

fredag 11 juli 2008

2-2

Tjoho! Nu har jag fått in snitsen. Ricco vann igår. Idag blir det Valverde som vinner. Johnny Rocker ger Kim Kirchen förnyat förtroende.

Touren känns riktigt spännande i år, trots att bergsetapperna inte har börjat ännu.

torsdag 10 juli 2008

0-2

Skit! Johnny Rocker fick in en fullpoängare igår. 0-2.

Idag spöar Ricco skiten ur Kirchen. Så det så!

onsdag 9 juli 2008

Heja Gotland

Jag tror att det kommer att bli en grym tour de France i år. Så kul att Thomas Lövkvist ligger 8:a totalt och har den vita ledartröjan i ungdomsklassen. Heja, heja.

I vår egen tipstävling står det fortfarande 0-0. Jag missade poängplatsen precis igår med Evans som blev fyra. Idag tror vi båda på spurtseger. Jag satsar på McEwen och Johnny Rocker tror på Cavendish.

tisdag 8 juli 2008

Cykeltävlingen

Det står fortfarande 0-0. Idag är det tempo. Johnny Rocker fick välja först och valde så klart Cancellara. Jag satsar mina poäng på Evans. Jag tror att han känner av segertrycket i totalen, då behöver han lite tid tillgodo mot de värsta konkurrenterna.

Nygammalt bord

Vi var inte bordlösa länge. Igår hittade vi ett gammalt klaffbord i furu. Precis ett sånt som vi var ute efter. 400 pix. Vi åkte direkt till färghandeln och tittade på färg och rollers. Först hade vi tänkt slipa och lasera bordet. Nu har vi bestämt att vi ska måla det. Jag fick välja färg, olivblad. Tjusigt! Det kommer att bli fint till de vitoljade stolarna.

måndag 7 juli 2008

Cykelfest

Nu har touren börjat. Det firar vi med tacos och en liten tävling. Man ska gissa på var sin etappsegrare. 1:a plats ger två poäng, topp-tre ger ett poäng. Hittils står det 0-0. Idag satsar jag på McEwen och Johnny Rocker på Hushovd.

Vi har så smått börjat sälja de möbler som ska bort innan flytten. Det gick lite snabbare än vi tänkt oss. I helgen försvann köksbordet. Oj, vad tomt det blev och vad stort köket blev. Vi hoppas på fint väder kommande två månader så att vi kan äta på balkongen.

I lördags kväll promenerade vi bort till Ruckman´s vid nya varvet och smakade på drink och musselsoppa. Gott! På hemvägen provade vi Pannhusets uteservering vid Röda sten. Det var reaggiekväll. Skön reaggie, inte sådan där sommarplågemusik. Solen gick ned, det lös från oljehamnen på andra sidan vattnet och folk slappade till musiken. Härligt. Synd bara att jag fick ont i magen och var toktrött.

tisdag 1 juli 2008

Flyt med flytten

Köparen till vår lägenhet vill ha en senare inflyttning, vilket innebar tre dubbla veckor för oss. Lite skönt, men det kostar så klart. Nu ville han ändra, och det passade oss riktigt bra. Vi kom fram till att byta mitt i månaden. Vilket ger oss en vecka dubbelt. Perfekt.

När vi gifte oss fick vi en rejäl peng av mamma och pappa. Tillsammans med försäljningen av några av våra möbler kommer vi att kunna köpa en del nytt. Så här ser våra nya vitoljade köksstolar ut: Vårt gamla stora matsalsbord ville lillasyster och Homer köpa. Vilket vi blev glada över. Vi gillar verkligen det bordet, men det är för stort för nya lägenheten. Då är det kul att det finns kvar i familjen. Dessutom tror jag att det kommer att bli väldigt fint i deras nya vardagsrum.