tisdag 30 september 2008

Vecka 23 och rutiner

Idag går vi in i vecka 23. Det går fort nu, vi börjar så smått känna oss stressade. Redan? Och är det bråttom att köpa vagn och säng nu? Det känns overkligt att en liten bebis ska komma till oss.

Jag börjar iaf connecta med den lilla i magen. Vi har faktiskt några rutiner nu. På morgonen är det lugnt, jag antar att bebisen sover. När jag satt mig till ro på jobbet puffas det lite. Under dagen kommer det rörelser då och då. Ofta trycker en fot (gissar jag) mot revbenen högt upp på höger sida. Och på kvällen när jag lägger mig kommer det puffar igen. Det är riktigt trevligt.

måndag 29 september 2008

Bäst på radio

Mitt absoluta favoritprogram på radio är P3 dokumentär. Två timmars fördjupning i någon svensk händelse till Fredriks Johnssons trevliga röst. Helst lyssnar jag på P3 dokumentär i bilen, under en längre resa. Men det går också bra till söndagspysslandet, kl. 18.00-20.00. Jag gillar att så många personer som var där får berätta om sin upplevelse och hela historien vävs samman så bra att man inte vill stänga av radion. Missa inte det!
(Finns även som Podradio)

Nu på söndag är det säsongsstart med raset i Tuve. Vi ses framför radion.
Länk

Rund

Så här såg jag ut för några veckor sedan. Jag matchar tydligen min växande mage med ett rundare ansikte. Nåja, det funkar.

fredag 26 september 2008

Gäsp

Usch, det är inte roligt när klockan ringer kl. 05.00. Idag är vi uppe tidigt. Johnny Rocker skulle med tåget och då passar jag på att komma iväg också. Det är mysigt att vara först på jobbet när det är mörkt och dimruggigt ute. Då värmer en kopp kaffe och fredags-morgonpasset på radion gott.

onsdag 24 september 2008

Bekväm shopping

Snart ska jag köpa en begagnad vit PH-lampa som levereras till Shell-macken här utanför jobbet. Hoppas att den är fin. Det känns lite knäppt att göra affärer där, men smidigt.

tisdag 23 september 2008

Jakten på mammakläder fortsätter

Imorse krisade jag igen över min garderob. De mammakläder jag köpte i helgen var mest bekväma softar-kläder. Jag har fortfarande inget snyggare. Därför smet jag in till stan på lunchen idag. Viktigast var att hitta ett par jeans. Nu har jag bara ett par som är lillasysters.

Jag började på Polarn och Pyret. Där hittade jag två par jeans. Jag slog till på båda. Det är ett par snyggare jeans och ett par stretchjeans. Egentligen tycker jag att inte att jag passar i stretch nu. Men det struntar jag i.

Vidare på Lindex fick jag snopet veta att de inte har mammakläder längre.

Jag gjorde ett snabbt besök på Topshop också. Där hittade jag en finstickad top som inte var mammakläder men ändå satt snyggt. Det ska vara den på bilden nedan. Den är snyggare live. Annan färg och lite bylsigare.

Jösses!

Det är någon som har partaj i magen.

måndag 22 september 2008

Helgen i sammandrag

Fredag kväll

-Besök på K-Rauta och inhandling av stort Elfa-system till garderobeb. (Tänk att de har öppet till 20!) Hem och påbörja montering av takskenor i klädkammaren. Sent i säng!

Lördag

-Någon timmes lek med Elfa-systemet.
-Liten titt på Svenssons efter skåp till glas och porslin. Inget napp.
-Kris över gravidkroppen och därmed ett besök på Lovely Mama i Avenygallerian. Jag hittade några plagg att trösta mig med; jeans, byxor, skjorta och två tröjor. Bästa köpet var en gravid-vinterjacka. Inte alls dyr, och jag fick sista exet.
-Beställning av nya högtalare på HiFi-klubben. Nu ska de stora hemska ut!
-Inköp av handukskrokar och papperskorg till badrummet på knoppaffären LZ.
-Ett snabbt stopp på Frej Johnsson för ytterligare badrumsinköp.
-Vidare till IKEA och direkt upp till restaurangen för energipåfyllning. Köttbullar till mig. Inköp av skåp att sätta i gluggen ovanför tvättpelaren. Idén snodde vi från vår granne Ernie.
-Hem och liten fika när familjen Cross tittade förbi.
-Elfa-montering igen.
När Johnny Rocker sågade lister på balkongen hördes ett: -Hur går det?, ovanifrån. Det var Ernie som förstod att vi höll på med klädkammaren. Vi bjöd ner honom att titta. Sedan följde vi med honom upp för att titta på hans skåp i badrummet som nu var klart. Vi konstaterade att han valt en bättre modell. Därefter följde fru Ernie med ner igen för att titta på vår lägenhet.
-Bums i säng.

Söndag

-Johnny Rocker cyklade till crossträningen och jag åkte till Ikea för att byta skåpet till badrummet.
-Lagom hemma var det dags att visa båten för en man från Alingsås. Efter en tur och mycket prat beslutade han sig för att köpa den. Jippie! Vi slipper alltså allt meck med vinterförvaring och service i vinter.
-För att fira båtförsäljningen åkte vi till K-Rauta för att komplettera med mer Elfa-grejer.
-Firandet avslutades på favvofiket Marmelad.
-Väl hemma igen konstaterade vi att vardagsrummet var överbelamrat med prylar. -Storstädning och inplockande i klädkammaren.
-Jag föll till föga och lät Johnny Rocker sätta upp en lampkrok i taket. Trots att vi har 2 timmars snickarhjälp idag måndag. Det blev riktigt bra.
-Montering av skåpet till badrummet som snickaren ska sätta upp idag.
-Kl. 22 kastade jag mig i soffan med benen i högläge. Lilla bebisen gav sig till känna med en rejäl i magen. Starkaste puffen hittills.
-Sovdags, och vi har jobbat hela helgen.

fredag 19 september 2008

Knäppis

Idag har en svart- och grårandig mammatröja på mig. Jätteskön för övrigt. När Johnny Rocker såg mig trodde han att jag hade tagit hans tröja som är randig i samma färger. Han trodde mig inte trots bedyringar om att det faktiskt var en ny tröja som jag köpt. Jag var tvungen att hämta hans tröja som bevis. Då passade han på att ta på sig den, eftersom den ändå var framme. Så nu ser vi ut som bill och bull.

onsdag 17 september 2008

MVC, hjärtljud och föräldrautbildning

Idag var jag på MVC igen. Det är trevligt där. Denna gången var jag inte så nervös innan. Efter lite formalia skulle hjärtljuden lyssnas på. Barnmorskan förvarnade mig om att det kan vara så att det inte hörs direkt om bebisen rör mycket på sig. Ok. Men så snart hon lade den där grejen på magen hördes hjärtslagen. Snabbt, pulsen var 148 tror jag. Det var skönt.

BM frågade om vi ville vara med på föräldrautbildning. -Ja, det vill vi. (Äntligen!) Nu föll det sig inte bättre än att vi hamnade mitt emellan två grupper. Vi får välja vilken vi vill vara med i.
Alt. 1, Föräldrautbildningen håller på i nov-dec. De andra är beräknade till jan, kanske någon i dec.
Alt. 2, Föräldrautbildningen håller på i jan och sista tillfället är 4:e feb, dvs två dagar efter vårt bf. De andra är beräknade till mitten på feb och en bit in i mars.

Min första tanke var att välja alt. 1. Då är vi klara i god tid till bf, och får börja snart vilket jag vill. Å andra sidan kommer vi förmodligen att föda sist. Jag tänker att när det är dags att träffas efter att barnet fötts är vi fortfarande i koma medan de andra kommit in i rutiner och så. Kanske är alt. 2 bättre. Då är vi först ut. Och om det skulle vara så att vi missar sista tillfället tror jag ändå att vi klarar det bra ändå, självgod som jag är. Eller? Tips mottages tacksamt från erfarna FUB-deltagre!

Efter MVC-besöket kilade jag in på H&M för att fira med ett mammaplagg. Men det blev inget med det. Jag fick en chock. Där hängde bara en massa fula trasor. Jag kom på att det ju faktiskt var bebisen som varit duktig, och därför borde firas. Så jag gick in till barnavdelningen istället och köpte ett par grå hängslebyxor i stl. 56.

tisdag 16 september 2008

Säkert

Enligt vecka-för-vecka-information ska bebisen i magen nu vara drygt 25 cm långt. Det kan bara inte stämma. Med en linjal mot magen inser jag att det faktiskt är omöjligt. Det är ju jättestort! Nästan lite läskigt.

För övrigt har vi nu passerat 50% och är idag i vecka 21.

måndag 15 september 2008

Blä för flyttstädning

I helgen har vi städat ur den gamla lägenheten. Usch, vad tråkigt! Aldrig mer. Nästa gång blir det städfirma. Nu är eländet i alla fall över, och vi kan ägna oss helt åt den nya lägenheten.

Idag var jag på banken och avslutade försäljningen av den gamla lägenheten samt lämnade nycklarna till köparen. Johnny Rocker lyckades komma undan genom att åka till Stockholm med jobbet. Som tur var gick det att lösa genom en fullmakt.

Efter väl genomfört jobb på banken bjöd jag mig själv på het soppa på Marmelad. Jag planerar att förlägga en större del av min mammaledighet där, och passade därför på att känna av atmosfären under dagtid. Jag kunde nöjt konstatera att jag kommer att trivas mycket bra.

torsdag 11 september 2008

I väntan på sparkar

Jag väntar och väntar på att få känna sparkar i magen. Då och då känner jag något, men strax efter undrar jag om jag inte bara inbillade mig. En rejäl spark vill jag ha. Jag har försökt med tankeöverföring, sparka till nu lille vän, men det verkar som om budskapet inte går fram.

Annars är jag väldigt trött nu igen. Jag känner mig aldrig utvilad.

onsdag 10 september 2008

Flytt till lyxlägenheten

Vi flyttade in i nya lägenheten igår. Det känns toppen. Lägenheten är verkligen härlig, med en wow-utsikt. Vi ser Kungsladugård, Majorna, Sjömagasinet, älven, Eriksbergskranen, Stenabåtarna och allt därimellan. Härligt!

I lägenheten bredvid flyttade ett par in bestående av en gravid tjej (två månader före mig) och någon form av cykelintresserad kille. Vad är oddsen för det?

Vi höll på hela dagen. Jag bar bara några lätta grejer, men benen värkte ordentligt på kvällen efter allt promenerande. Bensurret släppte inte förrän i morse. När vi gick upp kändes det som om vi bodde på hotell. Dusch i nytt frächt badrum och ...nåja inte direkt någon hotellfrukost.

Nu längtar jag hem. Tyvärr ska vi rensa och städa ut det sista i gamla lägenheten.

måndag 8 september 2008

Idag hämtar vi nyckeln och imorgon flyttar vi in

Vi har packat hela helgen. Nu är lägenheten full med flyttlådor och dammråttor som glatt leker yran när vi springer fram och tillbaka. Åh, det ska bli så skönt att vara färdigflyttade, för den här gången. Vi noterar glatt att vi har minskat antal flyttkartonger för varje flytt. Jag är trött på prylar!

I morse träffade vi världens bästa bankman, Ernie. Han fixar och har koll på allt. Som vanligt blev vi kvar rätt länge. Ernie och hans fru har precis flyttat in i lägenheten över oss. De har planerat allt (precis allt) in i minsta detalj. Ett axplock:

-Bästa kastrullerna till induktionshällen.
-Ett excelblad med jämförelse mellan alla telefonileverantörer med alla kostnader samt olika senarior över telefonerande under en månad.
-Hur man till max utnyttjar förvaringsutrymmet i klädkammaren genom att montera upp rätt delar i ett Elfa-system. Och vilken skjutdörrsgarderob som passar bäst om mer klädförvaring behövs.

När vi har flyttat in är vi inbjudna att få titta på deras klädkammare (som vi tänker kopiera) och låna verktyg. Snacka om bankservice!

Ernie tipsade om att vi nog skulle kunna få hämta ut nyckeln redan idag, eftersom vi betalde idag. Och visst var det så. I eftermiddag åker vi och hämtar nyckeln och ikväll smygstartar vi flytten. Härligt!

onsdag 3 september 2008

En ny liten familjemedlem

Tidigare i år räknade jag ut att 2008 skulle bli ett lyckoår. Det stämmer! Efter år av försök, ett missfall och ivf-behandlingar är vi äntligen på väg. En ny liten familjemedlem är äntligen på väg. Som vi har längtat! Såhär gick det till: Jollys ivf