fredag 31 oktober 2008

There´s a hole in my bucket

Inför varje vecka konstaterar jag att nu, nu kommer det att bli lugnare på jobbet. Efter denna veckan kan jag koppla av, göra fint hemma och höra av mig till folk igen. Men så tar det lite längre tid att göra saker än vad jag tänkt mig, och plötsligt har ytterligare en vecka gått och jag fixar där det läcker mest. På måndag är det i alla fall big time deadline. Det ska bli skönt. Sedan ska jag börja städa upp mina gamla surdegar innan jag går hem.

Nu har vi tagit helg. Skönt! I ugnen lagar kycklingen sig, och jag ska göra en smarrig sallad när jag lyckas ta mig ur soffan.

Imorgon åker vi till Falun för att tävla och titta på cykelcrosstävling. Det ska bli kul med en helgtripp. Trist bara att vi måste åka halv fem.

Bäst är att lilla bebisen skojar runt i magen.

onsdag 29 oktober 2008

Minifom for president

Minifom är mitt absoluta favoritläkemedel! Magknipet är nästan helt borta. Jag har klarat av både frukost och lunch utan smärta. Igår började jag nästan grina efter att ha ätit en halv apelsin. Nu är bara frågan hur länge jag ska äta dessa magiska piller. Men det tänker jag inte fundera mer på just nu.

måndag 27 oktober 2008

Magknip aj aj

De senaste veckorna har det tryckt mer och mer i magen. Jag antar att det är ont om plats för alla prylar och pytslar som ska samsas med bebisen. Nu gör det faktiskt riktigt ont, jätteont. Jag har magknip, och det går inte över. Gårkvällen räddades av en Alvedon, men jag kan ju inte äta dem i 98 dagar. Hur ska detta gå?

Jag vill helst inte stoppa i mig en massa tabletter som går vidare till lilla bebisen. Nu ska jag iaf testa Minifom, som man ska kunna ta som gravid. Annars spricker jag snart, och det vill nog inte bebisen heller.

Idag är jag riktigt ynklig. Jätteont i magen, och trött trots att jag sov bra i natt. Jag vill åka hem och lägga mig under filten i soffan och äta glass.

Igår natt sov jag inte alls bra. Då drömde jag om inbrotten vi haft i källarföråden (på riktigt alltså). I drömmen hade tjuvarna tagit flera av mina julpynt. Jag var jätteledsen när jag vaknade, men det var inte sant som tur var.

Jag längtar jättemycket efter bebisen nu. Tror att jag har blivit lite skadad. I marmorimitationen på jobbtoaletten anar jag bilden två olika bebisar.

lördag 25 oktober 2008

100 dagar kvar

Tiden rullar på. 100 dagar kvar till beräknat förlossningsdatum nu. Jösses.

Jag mår fortsatt bra, men börjar känna lite mer gravidkrämpor. Öm i ryggen och höftlederna. Sista dagarna har jag börjat få mer och mer sammandragningar. Det hör tydligen till, men är lite obehagligt. Magen blir stenhård. Idag har det kommit så fort jag rör på mig.

fredag 24 oktober 2008

Säsongsstart av Brotherhood

Ikväll börjar andra säsongen av Brotherhood. 22.30 på 2:an. Det är alltid mysigt med en serie att följa i höstrusket. Jag har ingen favorit som går just nu. Kanske Brotherhood. Vad var det nu som hände sist? Blev inte Michael skjuten?

onsdag 22 oktober 2008

Vad håller Ernie på med?

Nu och i förra lägenheten har vi bott granne med bankman Ernie. Vi har full koll på vilka möblerings- och monteringsprojekt han och fru Ernie håller på med. I morse träffade vi på honom utanför huset där han mötte två (vad vi tror) mäklare, för ett mystiskt möte. Vad händer? Ska de flytta? Nej, det kan inte stämma. De skruvade ju upp Stringhyllan i helgen. Vi kan inte komma på vad han har i görningen. Tänk om de ska flytta ändå! Ska vi också flytta då? Vi har ju inte fått vår Stringhylla än.

tisdag 21 oktober 2008

Vecka 26 och lite lugnare

Ingen mer blödning i sikte, och jag lugnar sakta ned mig mer och mer. Framför allt var det skönt att prata med kollega Petronella. Hon har mycket erfarenhet av ivf, graviditet och oro.

Idag börjar vecka 26. Bebisar som föds nu har hyffsat stora chanser att överleva, men de riskerar att få komplikationer med lungor och annat. Enligt Petronella ska vecka 28 vara någon slags milstolpe vad gäller för tidigt födda. Jag tar sikte på vecka 28 alltså. Annars skulle det vara skönt att komma upp i veckorna på 30.

Vilka knäppa tankar som dyker upp ibland. När blödningen kom var en av tusen tankar att det hände därför att jag säger att jag vill att bebisen ska komma ut. Det är mitt fel, jag har längtat för mycket.

måndag 20 oktober 2008

Rädd

En härlig helg slutade i oro. Helt utan förvarning fick jag en liten blödning i söndags kväll. Inte alls mycket och det slutade samtidigt som det började, men tillräckligt för att jag skulle bli riktigt rejält rädd. Plötsligt är allt annat oviktigt. Tid och prylar. Lilla bebisen puffade i alla fall lugnande i magen. Efter några tårar sade både Internet och sjukvårdsupplysningen att det förmodligen inte var någon fara. Så länge det inte gör ont eller blöder mer behövde vi inte göra något.

Som tur var hade vi en vanlig tid inbokad hos barnmorskan i morse. Även hon lugnade och trodde att det inte var någon fara. Vi lyssnade på hjärtljuden, som trummade på. För första gången mättes sf-måttet. Jag ligger tydligen prick på den översta kurvan, vilket faktiskt förvånade mig en del. Jag är tydligen stor.

Fortfarande ingen fortsättning på blödningen, och jag börjar pusta ut. Lilla bebis sparkar, och då känns det bättre.

fredag 17 oktober 2008

Rörd

Jag blir varm i kroppen och glansig i ögonen när lilla älsklingen i magen rör på sig. Kom nu min lilla vän, nu åker vi på lunch. Säger jag i tanken.

torsdag 16 oktober 2008

Den vilda jakten på barnvagnen

Vi har sedan en tid bestämt oss för en Bugaboo. Vi har funderat på att beställa på nätet, vilket är hyffsat billigare. Men vi vill gärna titta på de olika färgerna i verkligheten, och köper gärna i en trevlig butik. Problemet är att vi inte hittar någon trevlig butik.

Igår åkte vi till Storken i Linné. Jag tänkte att de har säkert det senaste och är lagom hippa. Icke! Två snurrjönsar (förmodligen far och son) försökte montera ihop barnvagnar helt utan framgång. De hade inga färgprover och visste i princip ingenting. Fru Jöns var inte bättre hon, gled omkring i ett astmaframkallande parfym-moln och hänvisade till Internet. Jo, tack för hjälpen. Men då kan vi ju lika gärna köpa på nätet också.

Vi lovade oss själva att aldrig gå dit igen och åkte vidare till Babyproffsen i Sisjön. Vi stod länge och drog i den Bugaboon de hade inne. Men ingen av alla lediga expiditer förstod att vi ville ha hjälp. När jag gick fram till en av dem och sade att vi tittar på barnvagnar fick jag till svar: -Jasså? -Eh, ja vi vill gärna ha hjälp alltså. Men det var inte heller mycket till hjälp. De hade visserligen några färgprover men visste betydligt mindre än vi efter någon timmes googlande.

Det känns meningslöst att handa barnvagn dyrare i butik när hjälpen är obefintlig. Idag lägger vi vårt hopp till Babyproffsen på Backaplan.

måndag 13 oktober 2008

Förlossningsfunderingar

Jag har faktiskt inte funderat så mycket på den kommande förlossningen. Men det närmar sig. Jag känner mig stressad när jag läser om profylax, gravidyoga och annat. Måste man gå på det? Jag hade tänkt att det räcker långt med det vi har läst i vår gravidbok, lite info från mvc, sunt förnuft och att göra som de säger på förlossningsavdelningen. Och att hålla igång med promenader, vilket jag iof slarvat med.

Hm, det är nog dags att kolla upp det här. En sak är i alla fall färdigfunderad. Jag är totalt ointresserad av att vara någon hjälte och föda utan smärtlindring om det inte behövs. Att tävla i vem som var duktigast under förlossningen lämnar jag åt andra. Jag är där för att få vårt barn som vi kämpat för i flera år, inget annat.

söndag 12 oktober 2008

Helg igen

Så är det helg igen. I veckan har jag jobbat som en tok. Det är en av årets två deadlines, och då är det alltid tufft att hinna med allt. Då är det skönt med ett helgbreak.

I går var vi på dop. Trevligt! Vi hade hittat en jättesöt dockvagn i trä som passade perfekt till Runner och Piffigs söta lilla tjej. Det var många som frågade om graviditeten. Det är alltid kul. Det känns så ovant att det faktiskt är jag som är gravid nu. Det brukar allt vara någon annan, men nu är det faktiskt jag.

Efter en välbehövlig nap efter dopet svidade vi om igen och åkte in till stan. Jag hade sedan länge bokat biljetter till Magnus Betner. När vi kom in på Storan var jag tvungen att kolla på biljetten. Det var väl Betner jag hade bokat, och inte Markolioo? Det var fullt med kids där. Eller ja, ungdomar 20+. Betner körde en hel del nytt. En del var riktigt roligt. Det var väldigt trevligt att komma ut på happenings. Jag ska se om jag hittar något mer i höst.

I trapphuset sprang vi på grannarna i dörren bredvid, som också ska ha barn. Vi har inte sett dem på länge. Johnny Rocker hjälpte killen att bära in en soffa medan jag och tjejen snackade gravidmage. Jag har inte riktigt tänkt på det innan men nu slog det mig att vi kommer ju faktiskt att vara hemma samtidigt. Vad kul! Jag hoppas att vi kan ses en del.

torsdag 9 oktober 2008

Hot mama

Jag såg en klar bild framför mig hur jag skulle klä mig som gravid. Inga stora säckar här inte. Nej, jag skulle vara modern och snygg. Ofta klädd i klänningar eller kjolar och lager-på-lager i snygg höststil, och ha tjusiga stövlar på fötterna. Jag skulle vara så där gravidsnygg och nyfrisera att det skimrar kring mig.

Men nu har tiden rusat iväg, och jag har faktiskt knappt hunnit titta på gravidkläder. De få gånger jag stressat har klämt in mig i provrummet har oftast slutat med en klump i halsen och värmeslag. Jag är glad över de få plagg jag har hittat som faktiskt passar. Och nu är det ju faktiskt inte alls lång tid kvar. Då känns det roligare att spara pengarna till mammaledigheten. Jag får satsa på att bli en hottie efter att bebisen har kommit istället.

torsdag 2 oktober 2008

Duktig

Idag är jag väldigt nöjd med mig själv. Det gick bra på ett jobbmöte, och jag känner mig inspirerad och duktig.

Framför allt har jag idag på riktigt lyckats att lägga alla jobbiga känslor och ältande angående Markattan bakom mig. Hon är tillbaka, och jag har bävat inför mötet. Först var det obehagligt, men nu kan jag ärligt säga att det är historia. Stort av mig själv, tycker jag faktiskt.