söndag 31 maj 2009

Mors dag

Idag fick jag fira min första mors dag. Äntligen. Jag önskade mig en räkmacka. Därför gick vi ned till Novotel för att äta middag. Selma var lite kinkig med bjöd på många kramar och blöta pussar. Somriga blommor fick jag också.

torsdag 28 maj 2009

En bra dag

Igår åkte Selma och jag norrut. Vi tog ett fikastopp hos mamma och pappa. Sedan åkte vi vidare till lillasyster som slutade tidigt på jobbet. Lillasyster är väldigt pysslig och hade lovat mig en lektion i scrapbooking. Jag ska göra ett album till Selma istället för de vanliga "mitt första år"-böckerna. Då är det kul att göra det snyggt med olika papper, stämplar och andra dekorationer. Vi hade jättekul och jag blev väldigt inspirerade. Vad mycket grejer det finns. Jag fick med mig en hel påse med ett startkit. Nu är det bara att sätta igång.

Selma passade på att ta ett bad i handfatet.

söndag 24 maj 2009

Första joggingturen

Jag kommer inte ihåg när jag tog ett löpsteg senast. Förmodligen var det närmare ett år sedan. Igår var det dags igen. Tränare Fredric gav mig i uppdrag att under promenaden jogga i sammanlagt tio minuter. Vid Röda sten satte jag fart. Det var en obehaglig start. Kroppen gungade på ett sätt som jag aldrig upplevt förut. Men snart kändes det bättre. Det var så skönt att få springa igen. Bara springa. Det fläktade faktiskt lite i luggen trots att farten var löjligt långsam. Tolv minuter fick jag ihop och nu längtar jag till nästa runda. Faktiskt.

onsdag 20 maj 2009

Jag har satt min första potatis...

...i en hink på balkongen. Jag hoppas på en stor skörd av egenodlad färskpotatis inom kort.

tisdag 19 maj 2009

Selma 3 månader

Selma 3 månader: Selma har fått syn på sina händer. Hon för dem tillsammans och sedan mot munnen. Om hon råkar hålla i en filt eller servett åker den med till munnen också. Några gånger har hon hajjat till och tittat på sina fötter en kort stund. När Selma ligger på magen sparkar hon med benen som för att ta sig framåt. Hon ser ut som en strandad sköldpadda.

Selma älskar att stå upp. Om hon är ledsen blir hon nästan alltid glad av att få stå upp, helst på bordet. Hon tycker också om när vi sjunger för henne. Favoritleksaken är hennes nalle. Den sista tiden har Selma börjat vakna oftare på natten än tidigare. Två, tre eller någon natt fyra gånger. Hon verkar hungrig och har växt mycket det sista. Snart är storlek 62-kläderna för små.

tisdag 12 maj 2009

Och vad har du för favoritfärg?

Idag hade vi återträff med föräldragruppen. Kul att se de andra bebisarna och prata förlossningar. Efteråt gick Selma och jag in till stan för att köpa födelsedagspresent. Jag fick en röd påse av killen i kassan. -Det blir väl bra med en röd påse, är det din favoritfärg? Tja, funderade jag. Jo, kanske det. Då insåg jag hur vi såg ut. Röd vagn med en röd leksakshund. Selma klädd i röd body, rosa byxor med röda hjärtan och röd-vit mössa. Jag hade en röd blus som matchades med en röd jacka och röd ryggsäck. Hoppsan!

torsdag 7 maj 2009

Lyckad babymassage

Idag startade vår kurs i babymassage på Magplasket här i Klippan. Perfekt att det var så nära, särskilt idag när det regnade. Babymassagen var toppen! Instruktören var jättebra och alla i gruppen var trevliga. Selma var på gott humör och skojade. Vi satt i en ring på golvet med bebisarna framför oss. Selma kunde inte riktigt koppla av, det var roligare att titta sig omkring på alla bebisar. Selma lyckades både kräkas och kissa på mig. Shit happens. Efter massagen fick vi fika.

Selma leker med nallen Hjalle som hon har fått av sin gammelmorbror och gammelmoster.

onsdag 6 maj 2009

Lisa är trött

Selma har kört med Lisa ikväll. Kräks, skrik och en jätteblöja. Nu sover Selma, och Lisa har säckat ihop i soffan.

Imorgon ska vi gå på babymassage för första gången. Det ska bli kul. Jag hoppas att Selma gillar det.

Blöjbyte på helgens cykeltävling.