lördag 20 juni 2009

Selma 4 månader

Selma 4 månader: Selma rullar! Första gången var för en dryg vecka sedan. Hon låg på rygg på golvet, sedan på sidan och nästa gång jag tittade dit låg hon på mage. Sedan rullade hon kanske tio gånger under kvällen. Efter ett uppehåll på en vecka rullar hon nu varje dag. Hon ligger gärna på mage och lyfter huvudet högre för varje dag. Hon gör också "armhävningar", ser så kul ut.

Selma tar tag i allt som kommer i hennes väg, med en eller båda händerna. Sedan ska det in i munnen. Favoritleksaken är en svart skallra i trä (present från lillasyster med familj). Vi tycker oss ana att hon använder vänsterhanden lite oftare. Kanske ytterligare en lefties i familjen.

Vi har inte sett så mycket av Selmas tunga tidigare. Men nu verkar hon ha hittat den. Hon tycker om att räcka ut tungan.

Vi har smygstartat med smakisar. En tesked mosad potatis. Det är inte så populärt ännu. Selma spottar och grimaserar. När det är smakisdags sitter hon i sin egen stol. Det blir allt stadigare. Nu har vi börjat med 68-kläderna.

måndag 15 juni 2009

När skördar vi?

Min balkongpotatis växer så det knakar. Det ser riktigt bra ut. Jag hoppas på en bra skörd, så kanske Selma kan få smaka på en potatis också. Vad lätt det var! Bara att trycka ned ett par potatisar som fått tentakler, lite vatten och vips egenodlad potatis. Jag kanske ska sätta en sats till. Mandelpotatis vore gott!

söndag 14 juni 2009

Potatistjejen

Nu äter Selma potatis. En halv tesked om dagen. Hon är inte jätteförtjust direkt.

onsdag 10 juni 2009

Vår första bröllopsdag

Hur ska man fira första bröllopsdagen? Lyxmiddag, spa eller teater? Vi åkte till mysiga Storåns Pensionat ute i skogarna vid Rävlanda. På parkeringen insåg vi att vi var de enda gästerna över helgen. Det kändes lite konstigt först, men var också lite kul. Plus att vi fick det största rummet.

Vi tog först en kort promenad. Sedan bänkade vi oss i restaurangen och George serverade oss en jättegod trerätters-middag. Selma passade på att sova efter lite skrik.

Kvällen avslutades i tv-soffan till fiaskomatchen i Vm-kvalet. Selma härmade mig i klädvalet.

lördag 6 juni 2009

Något att glädja sig över!?

Jag får äntligen på mig mina tjockis-jeans, och kan med lite arbete knäppa översta knappen. Hejdå gravid-jeans! Det tog ju "bara" tre och en halv månad. Det där om att kilona rasar när man ammar är struntprat. Jag har fått anstränga mig för de stackars kilon som har trillat av. Nu tar jag sikte på mina gamla vanliga. Till hösten är det banne mig jag som går och köper mig ett par smalis-jeans.