tisdag 29 september 2009

Selma 7 månader


Selma 7 månader: (Ytterligare en lite sen månadsrapport) För en dryg vecka fyllde Selma 7 månader. Det firade hon med att krypa för första gången. Det första riktiga krypet med flera steg i en följd. Selma kan även sitta själv nu, men hon föredrar att utforska leksaker och omgivningen på mage eller knästående.

Selma tycker om att titta och känna på allt som finns omkring henne. Mattkanten, tvättlappar och dammsugaren ska undersökas ingående. Ljud är kul. Antingen leksaker som låter, eller att prata och tjoa på egen hand.

Selma har fått två nya tänder i överkäken.

Det går sakta framåt med maten. Selma äter mer och mer av gröt och puréer. Men det är fortfarande väldigt små portioner, långt ifrån vad jag önskat. Gröt och frukt är gott. Majskrokar är spännande. Matpuréer är inte lika populärt. Selma dricker gärna vatten ut sin nappflaska. Hon håller själv och har förstått att hon måste hålla upp den för att det ska komma vatten. Smart tjej!

Selma har fortfarande storlek 74. Jag hoppas att hon kan ha det ett tag till.

torsdag 24 september 2009

Första rutorna

Jag har knåpat ihop de första rutorna. Kul att det går så fort. Jag är lite fundersam över om jag verkligen ska ha det grå-bruna garnet mellan alla rutor. Kanske är vitt finare ändå!? Om jag ska ändra får det bli nu.

måndag 21 september 2009

Nytt virkprojekt

För ett och ett halvt år sedan startade jag ett virkprojekt, ett evighetsprojekt. Garnet är jättetunt, så det syns knappt något fastän jag har virkat jättemycket. Jag har tröttnat. Nu har jag efter lite funderande bestämt mig för att lägga evighetsduken åt sidan och starta ett nytt virkprojekt. Jag ska virka en filt till Selma med mormorsrutor.

Jag och grannen Hanna gick till en garnaffär här i Majorna. Där fanns en massa fina garner, så nu är jag väldigt sugen på att sätta igång. Med grovt garn. Hanna köpte garn ur samma serie och ska virka en likadan filt. Det är jättebra, då har jag press på mig att komma igång. Inte kul att stå där med en liten ruta när hon har hela filten klar.

onsdag 16 september 2009

Folktandvården kallar

Idag damp det ned ett brev till Selma i lådan. Det var Folktandvården som informerade om de första tänderna, när de dyker upp och att man ska borsta på ett lekfullt sätt. När Selma är ett år gammal är det dags att gå till tandläkaren för första gången. Så sött! Lilla tjejen.

Med sådana här gaddar gäller det att borsta ordentligt!

måndag 14 september 2009

Hur kommer man igång med träningen igen?

Då var det dags att försöka komma igång med träningen. Igen. Att det ska vara så svårt!? Igår sprang jag min andra orienteringstävling i höst. Öppen bana i Landvetter. Till våren ska jag springa vanlig klass. Mamma passade Selma medan jag var ute och kämpade i skogen. Mot slutet hittade jag ett par kantareller som jag inte kunde motstå. De har jag smaskat i mig nu.

Idag har jag haft vilodag och imorgon ska jag springa med vagnen. Jag fick en inspirationsbild av min tränare. Jag kommer inte ihåg när den är tagen, men det var några år sedan. Visst ser jag snabb ut!

fredag 11 september 2009

Fredagsfika

Snart ska Selma och jag hälsa på på mitt jobb. Jag har bakat kakor, mjölkfria såklart. Det känns lite pirrigt att åka dit. Jag hoppas att Selma kommer att vara på gott humör. Hon sov inte så länge på förmiddagen som jag hoppats. Kanske tar hon en lur i bilen.

tisdag 8 september 2009

Dagens kap

Idag köpte jag två kökshandukar med Stig Lindbergs jubileumsmönster "Fallande löv" i vår lokala Coop-butik. Grattis KF och Coop på 110-årsjubileumet! Och grattis till mig som kom över två av de sista. Jättefina nu till hösten.

lördag 5 september 2009

Höstshopping

Igår gav jag mig iväg till utförsäljning av höstkläder, som lillasyster tipsat om. Hon har varit på det tidigare och fyndat. Jag var taggad. Jag har knappt köpt några kläder till mig på riktigt länge, så det var verkligen läge. I höst ska min garderob fyllas med nyheter!

Men det blev inget med det. Det gick inte alls att komma ned i källaren med barnvagnen, och det funkade inte riktigt att lämna vagnen och ta Selma under armen heller. Jag blev först jätteledsen, och stod där med min laddade plånbok.

Jag slank in på Lindex istället. Deras kläder har varit lite tråkiga och tantiga förut. Nu var det bättre (eller har jag blivit tant!?). Jag hittade en massa fint. Det blev en t-shirt, en vinröd blus, två rutiga blusar och två västar. De måste ha mixtrat med speglarna och ljuset i provrummen. Jag såg riktigt snygg ut och fick tom byta till mindre storlekar.

Nu behöver jag några jeans, någon klänning och en massa höstiga accessoarer.