torsdag 28 januari 2010

Ur vägen, här kommer Selma!

Selma undrar om någon vågar komma och leka...

tisdag 26 januari 2010

söndag 24 januari 2010

Selma 11 månader

Selma 11 månader.

Selma kan stå själv! Hon har jättebra balans och kan ställa sig upp utan stöd. Selma säger mammamama och pabapappa. Hon pratar mycket och gör olika ljud. Om vi frågar var pappa är, tittar hon direkt på Fredric. Mamma har inte inte samma koll på. Lampan hittar hon ibland, när vi frågar efter den.

Selma står.

Vi ser mer och mer egen vilja hos Selma. När det inte blir som Selma vill blir hon arg och ledsen. Det kan vara att hon inte får leka med något eller att hon inte får vara i badrummet ensam.

Selma har kommit in i klätterfasen. Hon har lärt sig att klättra upp på soffbordet. Väl uppe far hon omkring och tror att det är en rolig lek då vi passar så att hon inte trillar ned. En annan rolig lek är att demonstrativt öppna
frysen. Sedan väntar hon på att vi ska komma springandes och stänga. Jättekul!

Selma klättrar.

Roligaste leken är helt klart titt-ut. Selma startar gärna själv leken.
Man känner sig iakttagen, tittar upp och ser en liten tjej med huvudet på sned och ett brett leende. Det är Selma som vill leka. Hon rör på huvudet och gömmer sig bakom något, och tittar ögonblickligen fram igen.

Gå-vagnen är en favorit. Hon blir jätteglad när vi ställer den i startposition, och promenerar stolt iväg så långt det går. Hon gillar också att bläddra i böcker och leka med sina små badankor.
Selma är nyfiken och undersöker allt noga. Hon kan sitta länge med en pryl och vrida och vända på den. Hon leker gärna ett tag på egen hand.
Efter ett tag kryper hon till oss och stämmer av.

Vi väntar på att Selma ska intressera sig för att bygga och sätta ihop saker. Hon är
inte där ännu. Det ska bara rivas och och plockas ur. Hon gillar att riva torn som vi bygger. Leksakslådan ska tömmas och hon river gärna ur alla kläder ur byrålådorna.

Selma är generös och delar gärna med sig. Det är fortsatt roligt att ge saker eller mat till andra. Selma är med och plockar ur diskmaskinen. Hon ger mig bestick att lägga i lådan. Det gäller att vara snabb, hon vill inte stå och vänta. Då hamnar besticken på golvet.


Selma bjuder på en smörgåsbit. Men det gäller att vara snabb, annars tar hon den själv.

Nu är Selma mindre mammig igen. Mat och sömn funkar riktigt bra. Oftast sover hon hela nätterna. Hon äter bra, vi vill bara få till att hon äter lite mer fisk. Selma tycker om att ta några tuggor då vi äter frukt.

Selmas hår blir mer och mer lockigt. Det är så sött. Fortfarande gäller storlek 80, och inga nya tänder sedan förra månaden.

fredag 22 januari 2010

Slö

Denna veckan har jag knappt fått något vettigt gjort alls. Bilen är besiktigad, men det är nog det enda. Jag är trött och slö. Vet inte om det är efter-plugg-koma eller en miniförkylning. Min ambitiösa "att göra"-lista skrattar åt mig. Jag känner mig kass. Lite roligt är ändå att jag fått betyg på två av mina rapporter. Två 2:or (skala 0-3, där 0 är underkänd)

Nu är det helg, sedan sparkar jag igång en ny vecka och ska bocka av åtminstone ett par punkter på den jäkla listan. Ikväll blir det tacos och en öl till det. Gott.

fredag 15 januari 2010

Sista uppgiften skickad

Äntligen! Jag skickade precis in den sista inlämningsuppgiften i kursen Webbinformatik. Det känns så bra. Man kan tro att jag fått nobelpriset, inte läst en skruttig distanskurs. Men jag känner mig så duktig. Sista tiden har jag helt grottat ned mig i de olika uppgifterna. Det ska bli skönt att få göra annat nu. Det har varit kul att plugga. Jag är lite sugen på att läsa någon mer kurs, men det får bli längre fram.

Selma har hjälpt till genom att leka på egen hand då och då sista dagarna. Och hade inte Fredric jagat på mig hade jag nog fortfarande suttit om filat på den första uppgiften.

Hur blev då den sista uppgiften, hemsidan? Jag gjorde en hemsida för ett påhittat företag: Jollys stickcafé. Den ligger ute ett tag på mitt studentkonto: http://portal.miun.se/~lien0911/

onsdag 13 januari 2010

Förhoppningar på 2010

Jag sparkar igång det nya året med att i januari bli godkänd i kursen jag läser. Det känns bra att äntligen ha tagit tag i denna gamla surdeg efter så många år. Jag är fantastiskt nöjd med min prestation och förtjänar en liten belöning. Detta sätter ramen för mitt 2010. Genomföra och slutföra.

Jag fortsätter det nya årets början med att följa mitt nyårslöfte och tränar minst två gånger i veckan. Det blir mest löpning och gympa på Friskis. Vid påsk konstaterar jag att jag uppnått mitt mål och hämtar hem belöningen, en gps-klocka.

Nu har jag fått bättre kondition och springer ett par orienteringstävlingar. Mot slutet av vårsäsongen byter jag den öppna klassen mot D21 på ett par tävlingar. Det går riktig bra.

2010 blir ett bra år även för TV-sporten. De stora händelsena är såklart vinter-OS, giro d'Italtia och tour de France. Vid vinter-OS hoppas jag mest på längdskidåkarna och skidskyttet. Men det ska även bli kul att se utförsåkningen, det svenska herrlaget i skridsko-lagtempo, den där tjejen som kör slalom med fyra i backen samtidigt. Och förhoppningsvis flera andra roliga idrotter.

Kanske springer jag 5-dagars i sommar. I så fall i klassen D-21 Kort. Det går riktigt bra, top 50 totalt.

Jag pysslar och handarbetar som aldrig förr. Och nu stannar det inte vid idéer, jag genomför och avslutar. Det känns bra. Framför allt gör jag klart albumet över Selmas första år. Det blir jättefint. Jag gör klart filten med mormorsrutor, den blir också jättefin.

Kanske hittar vi det där dröm-radhuset. Det har gott om förvaring, en liten gräsplätt, mysigt vardagsrum, fina golv, massor av fönsterbrädor som behöver fyllas med blommor, ett rum över som blir mitt pysselrum där symaskinen kan stå framme, ett sportrum där testcykeln kan stå framme, närhet till en förskola som Selma gillar och flera grannar med barn som Selma kan leka med. Ja, något sådant vore bra.

Under sommaren åker vi på en liten mysig semesterresa, förmodligen i Sverige. Selma tycker att det är jätteroligt!

I augusti är det dags för Selma att skolas in på förskolan. Hon tycker att det är roligt på förskolan och känner sig trygg med personalen. I samma veva är det dags för mig att börja arbeta igen. Det vore bra om jag fick ett uppdrag på gamla stället. Mitt uppdrag är ju upptaget, men det kanske finns behov för fler.

Hösten rullar på med träning, jobb och förskola. Jag trivs bra på jobbet och känner mig duktig.

Julen blir mysig. Granen är lite mindre i år.

fredag 8 januari 2010

Mamma mama...

Selma kryper omkring och säger: -Mamama mama mama mam.
Och jag älskar det.

Liten pust

Jag har precis skickat in näst sista inlämningsuppgiften, en liten rapport om struktur på webbsidor. Nu pustar jag ut.... Det känns så bra att klicka på skicka-knappen och se uppgiften försvinna från inkorgen med uppgifter att göra. Nu återstår endast den sista uppgiften. Jag har exakt en vecka på mig.

onsdag 6 januari 2010

Plugg plugg

Selma är grym med gå-vagnen hon fick av oss i julklapp.

Jag kämpar på med min distanskurs i webbinformatik. På fredag i nästa vecka ska alla uppgifter vara inlämnade. Tre uppgifter är klara och godkända. En uppgift är inlämnad men inte betygsatt ännu.

Jag har två uppgifter kvar. Den sista uppgiften är en hemsida för ett mindre företag samt en rapport. Jag ska göra en hemsida för ett fiktivt företag. Vi får se vad jag hittar på. Tillbaka till pluggeriet...

lördag 2 januari 2010

Nyårslöfte

Jag tänkte ge ett nyårslöfte i år. Det ska vara genomförbart, lite kortade tidsperiod och jag slänger in en saftig morot på slutet.

Mitt nyårslöfte 2010 blir att träna (ovanligt nyårslöfte va!?) två gånger i veckan fram till påsk. Jag kan inte ta igen en missad vecka. Om jag är lite sjuk ska promenera istället. Klarar jag detta belönas jag med en GPS-klocka.

Motiverande träningsbild från Långberget 2008.