torsdag 25 februari 2010

OS och mössan

Vilket fantastiskt OS! Det går ju jättebra för svenskarna och är otroligt spännande. Lite synd om Helena Jonsson och Emil Jönsson bara.

Med mössan går det inte så bra. Ett mönster snurrar runt på Internet och i tidningarna som det officiella mönstret för OS-mössan. Problemet är att det inte stämmer alls. Vad är det för en tok som komponerat ihop det!? Om man bara virkat ett par mössor borde man lätt kunna hitta på ett riktigt mönster. Jag har mest virkat dukar och mormorsrutor, och trodde i min enfald att mönstret var riktigt. Det ska inte vara fasta maskor och mössan blir kort och tokbred. Jag blev så less på mössan att jag inte virkat på flera dagar. Nu slänger jag skiten och börjar om. Jag har läst på ett par bloggar om tjejer som gjort samma misstag och nu klurat ut egna mönster.

Selma provar den halvfärdiga jättemössan.

torsdag 18 februari 2010

Grattis Selma 1 år!

Idag fyller vår fina lilla Selma ett år. Vi överraskade med välling på sängen med ett tänt ljus, presenter och sång. Jag undrar vad hon tänkte. Selma fick en stor sats med lego och en leksaks-larv som åker iväg när man trycker på den. Tyvärr är Selma lite förkyld, men jag tror att hon är nöjd med dagen ändå, trots röda ögon och snuvig näsa.

tisdag 16 februari 2010

Guld igen, härligt Ferry

Vilken kväll! Ett guld till. Vad kul att skidskyttarna fick vind i seglet efter den småtråkiga starten.

Garnet är inhandlat och jag har börjat virkandet. Nu måste OS-mössan bli klar snart.

måndag 15 februari 2010

Nej, nej, nej Heller

Stackars Hellner som missade bronset med en och en halv sekund. Vad fascinerande att han klarade av att ta sig i mål överhuvudtaget när han var så slutkörd det sista. Det var en bedrift att han stod på skidorna i sista backen. Och vilken tom blick, ögonen gick verkligen i kors. Nu ser vi fram mot kommande lopp.

Imorgon är det jag som åker och köper garn för att virka min egen OS-mössa.

Guld-Kalla

(Bilden har jag lånat från svt.)

Shit vad kul! Charlotte Kalla tog hem guldet. Så roligt, och spännande. Vi firar med fruktsallad och laddar om inför herrarnas lopp. Då är det dags för Hellner att följa upp med ytterliggare en medalj. Jag gissar på ett silver.

lördag 13 februari 2010

Jabadabad-OS

Äntligen! Som jag har väntat. Nu är OS igång. Skafferiet är fyllt med konserver, tv-boxen är rensad och redo för nattinspelning och persiennerna är fördragna. Nu kastar jag mig i soffan och bor där tills OS är över. Jag planerar att mestadels följa SVT's förträffliga sändningar, men blandar upp med lite Eurosport för att få höra Vacchis (kommenterar vanligen cykel) sköna röst. Selma har fått en egen fåtölj, nu ska hon skolas in i mellantider, spurter och straffrundor.

Jag går ingenstans utan min OS-guide.

torsdag 11 februari 2010

Man skallad blodig av huliganbebis

I lördags eftermiddag blev 36-årig Fredric överfallen i sitt eget hem. Fredric befann sig i lägenhetens kuddhörna när den 1-åriga huliganbebisen helt oprovocerat kastade sig framåt och skallade Fredric så kraftigt att blodvite utgöts.

Direkt efter överfallet skrattade huliganbebisen rått och visade ingen ånger eller medkänsla alls. Fredric upplever det som extra otäckt att bli överfallen hemma, och är orolig över att det ska hända igen. Fredric är fortfarande skakig när han berättar om mardrömsattacken. -Jag är rädd.

1-åringen är sedan tidigare inte känd av polisen.
(Fredric heter egentligen något annat.)

Fredric visar var skallen träffade.

Härliga blå himmel

Äntligen får vi se blå himmel med strålande sol igen. Här har det varit grådaskigt länge nu. Idag tar Selma och jag en snabb tur till Ikea och ska sedan passa på att vara ute i solen.

måndag 8 februari 2010

Nu är det vår här i min garderob

Jag var tydlig med vad jag önskade mig i födelsedagspresent. Kläder! Nu ska garderoben uppdateras. Jag har rensat en del tidigare, men varit lite för feg eller inte orkat hela vägen. Fortfarande är byrålådorna fulla med lastgamla toppar och strumpor med hål i. Jag vill öppna lådorna och hitta kläder som jag faktiskt använder.

Dessa fina vårkläder fick jag när jag fyllde år.

fredag 5 februari 2010

33 jordsnurr


Idag fyller jag år. 33. Det är en fantastisk ålder. Ikväll firar lilla familjen med god mat. Imorgon kommer mamma, pappa, lillasyster, Stefan och lille Bus.


Selma bjuder på en födelsedagspuss.

måndag 1 februari 2010

Shopping på Ikea

Igår var vi på Ikea och köpte lite smågrejer. Jag har halvspanat på en tv-bänk ett tag. Den skulle kunna passa bra som avlastningsbänk i sovrummet. Nu visade det sig att den ska utgå och såldes för 399kr istället för 799kr. Guldläge! Jag var osäker på måtten, så vi köpte den inte.

Efter lite funderande och mätande bestämde jag mig för att köpa den idag. Det fanns bara 3 st kvar på Bäckebol. Selma och jag gav oss iväg. Jag kände mig så nöjd när jag lätt manövrerade runt med sovande Selma i barnvagn med ena armen och tungt åbäke till kartong på flakvagnen med den andra. Som tur var fick den precis plats i bilen. Nu ska jag montera.