måndag 31 maj 2010

Selma vill inte gå och lägga sig

Är tigrar nattdjur?

Idag har Selma bara sovit en halvtimme. Jag trodde i min enfald att nattandet skulle gå som en dans. Nope. Klockan är snart halv tio. Selma är superpigg och vill bara leka. Vi däremot är supertrötta och vill bara lägga oss.

onsdag 26 maj 2010

Pssst

Lillasyster bloggar igen, här.

tisdag 18 maj 2010

Selma 15 månader

Idag fyller vår lilla tjej 15 månader

Selma klättrar så fort hon kommer åt. I kökslådor, på gunghästen eller på stolar och vidare till bordet. Vi måste alltid skjuta in stolen under bordet efter oss. Selma ser direkt om en stol står framme, då släpper hon allt och kommer springandes. Selma tycker också mycket om att vara ute. Hon går och hämtar sin jacka och sina skor för att visa vad hon vill. Väl ute vill hon gärna gå till en lekplats. Först ska hon gunga, sedan kan hon leka i sandlådan eller åka rutschkana.

No hands

Selma pratar och låter mycket mest hela tiden. Hon går gärna omkring med en telefon, fjärrkontroll eller miniräknare mot örat och pratar högljutt. Men när det är någon i telefonen blir hon ofta generad. Selma säger "mamma" och "pappa" ibland. Hon pekar på lampan och säger "där". När Selma får eller ger något säger hon artigt "tack". Jag tror att det kommer från att hon gärna vill hjälpa mig att plocka ur diskmaskinen. När hon ger mig bestick brukar jag säga tack, och det måste ha fastnat. Ordentlig.

Selma tycker om att laga mat. Hon rör runt med en sked i en skål och vill gärna att man provsmakar. Dockan Linnea och gosedjuret Tiger blir ofta matade och ompysslade. Selma kramar dem och klappar fint. Selma kramar och klappar gärna på andra barn också. Särskilt små barn.

Att bläddra i böcker är fortfarande intressant. Hon är inte så noga med att titta på bilderna. De sista dagarna har hon börjat att rita i böcker och på papper med pennor. Hon är väldigt noggrann.

Selma har sovit borta för första gången. I helgen sov Selma hon sin mormor och morfar från lördag till söndag. Det gick jättebra och Selma var på gott humör hela tiden. Vi fick rapport om mycket lek och klättrande. En trött Selma somnade tidigt.

När Selma pekar på min näsa, mun, ögon och öron vill hon att jag ska säga vad det är. När vi frågar efter näsan vet hon var den är. Hon kan också visa var hennes egen mage är. Selma har fått två tänder en bit in i undre käken. Vi har inte märkt att hon haft ont. Helt plötsligt var de där någon vecka innan Selma blev 14 månader.

Bokmalen Selma tycker mest om att bläddra i böckerna

Mat och sömn funkar riktigt bra. Oftast sover hon hela nätterna. Selma tycker om att ha ett helt äpple att gnaga på. Snart ska vi göra ett nytt pricktest för att se om allergin fortfarande är kvar. Vi tror inte att den har växt bort ännu. Selma har nu växt i storlek 86.

lördag 8 maj 2010

Nu börjar giro d'Italia

Det är dags att ta plats i tv-soffan.

Selma hejar mest på Italien och Sverige.

måndag 3 maj 2010

När man tittar bort för en sekund...

...tar Selma själv hand om matandet.