torsdag 30 september 2010

Trött

För någon vecka sedan fick Selma en dörr i huvudet på förskolan. På måndag förmiddag ringde förskolan igen. Ögoninfektion. Det är tydligen rätt vanligt. Smittsamt plus att ögonen måste rengöras ofta. Så jag fick vända hemåt igen. Vi har hela köksbordet fullt med VAB-papper från försäkringskassan.

Jag trodde inte riktigt på allt snack om en massa sjukdomar i samband med förskolestarten. Men oj, vad fel jag hade. Som tur var fick Selma åka hem till sin mormor och morfar några dagar och kurera ögonen. Där har hon haft fullt upp och varit på gott humör. Under tiden har vi jobbat långa dagar med tidiga mornar. Nu är jag riktigt trött, orkar inte ens virka.

Idag hämtade vi hem lilla skrutten igen. Jag saknat henne väldigt mycket. För övrigt börjar Selma snacka så smått. Det är jättekul.
  • Ser hon en bebis varsomhelst, på stan, i tidningen, på blöjpaketet eller ett foto på lille kusin Justin, utbrister hon glatt: -Bebish, bebish!
  • Till mackan vill Selma gärna ha: -Oos. (Juice)
  • Förutom mamma och pappa, har Selma nu även koll på: -Oliver, mormor och morfar.

måndag 20 september 2010

Million dollar baby

Igår var vi på kalas hos mina föäldrar. Eftersom Selmas förskola var stängd idag passade Selma på att sova över hos mormor och morfar. Det gick bra. Selma hade roligt, det blev både innebandy och bus. Men vad hände mer? Hem kom idag en liten tjej med rosa band i håret och nytt blåmärke under ögat. Selma är en fighter i rosa.

torsdag 16 september 2010

Evighetsprojektet mormorsfilten


Nu har det gått ett år sedan jag började virka på en höstfilt till Selma. Eftersom jag numer är en avslutare ska jag se till att få den klar. Jag har virkat på och äntligen är det dags för att virka ihop rutorna. En försvårande omständighet är att Selma växer. Har filten blivit en näsduk?

onsdag 15 september 2010

Selma istället för Rut

Selma fixar och fejar. Hon slänger skräp (och annat som kommer i hennes väg) i soporna. Hon plockar strumpor från golvet, dammsuger, torkar upp utspillt vatten och putsar fönster. Idag tog hon tvätt från tvättkorgen och körde igång tvättmaskinen. 40 grader syntet passade tydligen bra.

torsdag 9 september 2010

Vad händer här då?


  • Vi har sålt lägenheten.
  • Selma har kommit igång jättebra på förskolan.
  • Vi drömmer, planerar och inreder nya radhuset.
  • Det är mysigt att hösten är här.
  • Selma är allergisk mot nötter. Plötsligt känner jag avsmak när jag ser nougat och nötter överallt.
  • Jag behöver nya kläder.
  • Selma är lika fin som alltid.