torsdag 21 april 2011

Dags att börja odla på riktigt

Jag är alldeles pirrig! Det finns ett litet kolonilottsområde på ca 10 minuters promenadavstånd från oss. Sedan i höstas har jag stått i kö. Idag fick jag erbjudande om en del i en lott. Det ska bli så kul! Egentligen har jag ju en massa annat att göra i vår och tänkte att det kanske är bäst om jag får en lott först nästa år. Men nu är det bara att köra igång! Hur gör man?

tisdag 19 april 2011

Nej, då får det vara

Selma: -Selma ut!?
Jag: -Nej, det är snart natten.
Selma: -Selma glass!?
Jag: -Nej, inte idag.
Selma: -Selma vatten?
Jag: -Vill du ha vatten?
Selma: -Nej!

fredag 8 april 2011

En mellanstor prick

På gårdagens pricktest fick Selma en stor prick på mjölk och en något mindre på ägg. Jag antar att det betyder att hon troligtvis fortfarande är allergisk mot ägg. Mjölkpricken var ju ingen överraskning direkt med tanke på ost-incidenten nyligen. Selma fick lämna blodprov som ska analyseras med en ny metod för äggallergi. Så nu väntar vi på provsvar om ett par veckor innan något nytt händer.

torsdag 7 april 2011

Dags för pricktest

I eftermiddag ska Selma göra ett pricktest med ägg. Antingen blir pricken liten (inte så troligt) och vi går då vidare med äggprovokation i nästa vecka. Eller så blir pricken stor (mycket troligt) och man gör bedömningen att det inte är någon mening att göra provokationen. Jag hoppas på liten prick.