lördag 22 oktober 2011

Selma 2,5 år

För någon månad sedan blev Selma 2,5 år gammal. Selma tycker om att röra på sig. Hon hoppar, springer och skuttar. I höst har hon börjat på gymnastik. Det tycker hon väldigt mycket om. Vatten över huvudet är inte lika populärt.

Hallå i luren, vem där!?

Största händelsen på sistone är så klart att Selma blivit storasyster till Tage. Selma älskar verkligen sin lillebror. Hon vill krama, mysa och pyssla om honom. Ibland lite väl hårt, dock. Tage har fått en självklar roll. Selma är aldrig svartsjuk och ifrågasätter inte att Tage är upp när hon går och lägger sig.

Så här glad är Selma över sin lillebror.

Selma leker gärna med lego, ritar eller tittar på SVT´s barnprogram. Bland favoritböckerna finns: Benny, Alfons Åberg och Siv sover vilse.

Selma tycker om att vara med och laga mat och baka. Hon pratar ofta om vem som kan och inte kan äta vad. Nu kan Selma äta ägg i tillagad form, vilket hon gärna påpekar.

Selma på språng i Skatås-terrängen.

Selma är nu inne på sin andra termin på nya förskolan. Hon trivs jättebra. Det passar henne bra att de är ute så mycket. De tre närmsta kompisarna har tyvärr bytt förskola då de flyttat, men Selma leker vidare med nya kompisar.

När man har hund måste den ut och rastas ibland.

Selma pratar mycket. Vi förstår oftast vad hon menar. Ibland blir det lite fel, särskilt med bokstaven s.

Nöse = Snöre
Modis = Smothie
Kissenösig = Kissenödig
Fun = Hund