lördag 31 december 2011

Sista dagen

Årets sista dag började med dunkande trötthet. Tage har varit ledsen och svår trösta de senaste två nätterna. Han är förkyld, eller så är det 5-månadersvaccineringen som spökar. Selma passade på att vakna 5.30 och tvingade upp Fredric.

Dagen har ägnats åt städ och fix. Selma har kört ett trötthetsutbrott och slocknade sedan i en välbehövlig eftermiddagslur.

Nu ser jag fram emot en trevlig kväll tillsammans med lillasysters familj samt några vänner. Maten blir jättegod och barnen leker glatt tillsammans. Vi tar det lugnt och välkomnar det nya året.

söndag 11 december 2011

Tage 4 månader


Tage har passerat 4 månader och är fortsatt en glad och utåtriktad kille. Tage känner och tittar förtjust på sina händer. Han greppar efter leksaker och annat som kommer i hans väg. Allt ska kännas på och undersökas, gärna med munnen också. Han tycker mycket om att bada. Lampor är väldigt intressanta. Farmors gamla adventsljusstake är en favorit.

Nattsömnen varierar. En period vaknade han bara en gång på natten. Men det sista har han vaknat allt oftare, kanske på grund av en segdragen förkylning. Tage har fått smaka lite på mat. Han verkar gilla det.

Tage jollrar och skrattar gärna. Han provar att göra olika ljud. När man kittlar honom skrattar han gott.

Vi tränar nacken ett par gånger om dagen genom att ligga på mage. Det börjar ge resultat, han kan lyfta på huvudet ett par minuter innan han blir trött. Han tycker om när vi håller honom så att han står upp. Då försöker han göra små skutt. Små stunder kan han sitta med stöd.

Tage växer ordentligt och har nu börjat med storlek 74.

lördag 10 december 2011

Pepparkakor


Vi lyckades baka ett gäng pepparkakor i torsdags, trots tröttheten. Degen fick jag göra själv då det finns mjölk och/eller nötter i alla köpdegar. Men det var ju rätt enkelt att slänga ihop kvällen innan. Selma tyckte att det var roligt och provsmakade glatt på degen. Men vi gjorde inte som min lillasyster. Hon åt så mycket deg att hon fick magknip. Som vuxen. Två år i rad!

torsdag 8 december 2011

Dagens stora utmaning

Vi harvar vidare med segdragen förkylning och taskig nattsömn. Nu tar Selma en middagslur. Det innebär att jag har i runda slängar en halvtimme på mig att få lillebror att somna. Den bedriften belönas i sin tur med att jag kan kasta mig i soffan och blunda till ett par minuter. Det vore fantastiskt för i eftermiddag ska vi baka pepparkakor.

måndag 5 december 2011

Lite sömn tack

För ett tag sedan var jag löjligt nöjd över hur nattsömnen funkade. Tage sov till 4-tiden för att äta lite och sedan direkt somna om. Selma sov hela natten som hon oftast gör. Gott.

Den senaste veckan har nattsömnen varit katastrofal. Både Selma och Tage vaknar hela tiden. I natt har Selma hostat konstant. Ok, tänkte jag. Då kommer hon sova länge på morgonen istället. Nej, halv sju var hon pigg och skulle gå ner.

Ska det bli någon sömn på dagen gäller det att få båda barnen att sova samtidigt. När Tage tog sin förmiddagslur såg Selma lite hängig ut. Perfekt, tänkte jag och föreslog att vi skulle lägga oss i soffan. Inte sova, bara vila lite? Selma gick med på det. Äntligen, bara några minuters sömn tack.

Nu har barnen sovit klart medan jag har sprungit fram och tillbaka för att söva om den som vaknat. Och telefonen har ringt två gånger. Där gick den sömnchansen om intet. Dags att ta en promenad. Frisk luft ska man ju bli pigg av.