torsdag 23 februari 2012

Förhoppningar på 2012

2012 har redan dragit igång. Vad händer i år? Något sådant här kanske:

Innan mars är slut har jag fått ordning i pysselrummet. Som belöning köper jag en fotoskrivare. Vad jag ska pyssla! Jag lägger mest tid på att göra två tjusiga fotoalbum till Selma och Tage. Ibland pysslar Selma med mig. Jag låter henne använda (nästan) alla mina grejer och göra vad hon vill. Innan året är slut bara måste jag ha färdigställt Selmas filt och Tages giraff. Jag funderar även på att börja brodera. Och är lite sugen på att lära mig sticka.


Status på giraff och filt 120223.

Detta år blir mer miljövänligt. Jag köper mer ekologisk mat och blir duktigare på att kolla upp att produkter (särskilt till barnen) är giftfria. Vi äter vegetariskt lite oftare, helst en dag i veckan.

Jag ritar en snygg karta över min lilla jordlott, som visar vad som ska odlas var. Selma får plätten i pallkragen, där får hon bestämma helt själv. Hela lotten växer så det knakar.

Lotten 110606.

I mitten av maj ställer jag mig för första gången på startlinjen till Göteborgsvarvet. Jag önskar att jag hade tränat mer, men är nöjd med att ha utnyttjat de träningstillfällen som dykt upp. Det är fullt med folk och rätt jobbigt. När jag går i mål inser jag glatt att jag slagit lillasysters tid från förra året. Klockan stannar på ca 2.05.

Sofia på varvet 2011.

Under våren tränar jag vidare och kommer i riktigt bra form. Jag springer ett par orienteringstävlingar, minst en tävling i vanligt klass. D21 eller D35! Om lillasyster är med slår jag henne. Jag plockar fram mina snygg-tights som jag aldrig använt, nu sitter de som en smäck.

Två dagar i veckan är Selma hemma från förskolan. Då blir det inget städ och annat tjafs. Nej, jag ser minsann till att vi kommer iväg på små roliga utflykter. Stort och smått. Under vår och sommar åker hela familjen iväg på ett par semesterturer. Vi badar, paddlar kanot och Selma kanske tränar på balanscykel.

Efter sommaren börjar jag jobba igen (oj, vad det känns avlägset). Jag har ingen aning om var jag ska vara och vad jag ska göra. Jag hoppas på ett intressant uppdrag på bra pendlingsavstånd.

Till hösten börjar lille Tage på förskolan. Det bara måste bli så att han kan börja på småbarnsavdelningen på Selmas förskola. Det skulle underlätta vardagen enormt jämfört med om det blir en annan förskola. Hoppas, hoppas! Höstvardagen rullar på med jobb och båda barnen på förskola. Det är fullt upp med hämta-lämna, fixa middag och allt småbarnsfamilj-jox. Men det funkar riktigt bra, och vi tycker oss ha tid till träning och annat kul med barnen.

När julen kommer kan jag hänga fram två fina egensydda julklappsstrumpor till Selma och Tage. (Tyg och band köpte jag för 2 år sedan) Kanske får Fredric också en.

lördag 18 februari 2012

3-årskalas!

Selma blåser ut ljusen.

Idag har haft kalas för Selma som fyller 3 år. Selma fick fina presenter och lekte med sina kusiner. Tage var på gott humör som vanligt. Och vi gjorde en jättefin och god tårta, helt utan ägg, mjölk och nötter.

måndag 13 februari 2012

Hej förkylning nummer 3!

Äh vad fasen, vi kör väl ett varv till. Fram med näsdukar och honungsvatten!

Idag gick jag till biblioteket med Selma och Tage, för första gången. Där har vi missat något. Det var så lätt och tillgängligt. Jag kunde gå in med vagnen, så där låg Tage och tittade. Skönt att inte behöva bära honom och jaga Selma samtidigt. Vi lånade ett par böcker (vilka käcka lånekort det finns nuförtiden), och tog sedan hissen ned till fiket. Där var gott om plats för vagnen och det gick smidigt att amma i fred. Ett minus dock för det allergiovänliga fikautbudet som bestod av äpple för Selmas del. Det gäller att alltid ha med något som Selma kan äta.

På toaletten gick Selma bananas och tryckte på larmknappen. Ångerknappen fungerade tydligen inte, för när vi öppnade dörren frågade en ditrusad kille om vi var i nöd. -Nej, sa jag. -Vi är inte i nöd.

Nu är jag riktigt stressad över Göteborgsvarvet. Dryga 2 mil på Göteborgs gator, fullt med folk hela vägen. Det är tillräckligt jobbigt så. Släng in otränad och överviktigt på det. Gulp!

torsdag 9 februari 2012

Slutet på förkylningsföljetongen

I juldagarna kom jag igång jättebra med löpträningen. Det stora målet är ju att sopa banan med lillasysters tid från förra årets Göteborgsvarv. Hursom, träningen rullade på bra. Den 21 januari sprang jag ett grymt bra löppass med Ylva. Jag var toknöjd och kände att jag verkligen var på gång! Dagen efter kom mjölkstockningen, och efter det har förkylningarna avlöst varandra.

Först nu börjar det vända. Äntligen! Jag är trött på snytpapper, feberfrossa och hostattacker. Jag känner stressen av att varvet närmar sig, men försöker peppa mig med att än finns tid att komma i toppform och gå ner 8 kilo. Till helgen drar jag på mig löparskorna.

söndag 5 februari 2012

35

Hurra, jag fyller år! Körkort, rösträtt, köpa på Systembolaget, ja det var många år sedan födelsedagen innebar någon ny rättighet eller möjlighet. Men nu är det dags igen. Jag är nu en yngre oldgirl, och får springa klassen D35 på orienteringstävlingarna. Spännande!

Vi har råkat ut för något slags förkylningsmarathon, så jag orkade inte med något hejdundrande firande idag. Vi tog en tur till Mölndals museum där vi tittade på cirkusutställningen och fikade. Jag har fått en jättefin skidjacka som jag är sugen på att testa i skidspåret. Fredric har lagat min önskemiddag; köttbit med pasta och hemlagad pesto.

lördag 4 februari 2012

Tage 6 månader

Gröt är gott.

Tage är nu halvåret gammal. Tage tycker om att leka på golvet. Han orkar hålla uppe huvudet länge och lyfter överkroppen med armarna. Han rullar mycket, åt båda håll. Ofta är han någon meter ifrån där jag lade ner honom.

Han förflyttar sig även när han sträcker sig efter leksaker. Favoritleksakerna är en hemskt ful gul larv i naturgummi (=giftfritt) och en svart skallra i trä som även Selma tyckte mycket om som liten. Han håller leksaker i båda händerna och flyttar dem även från ena handen till den andra. Fötterna är en ny upptäckt.

De två små riskornen i underkäken har nu växt upp till två huggtänder. Nu pratar Tage på ett nytt sätt. Han säger: -Da-da-da-da. Ja-ja-ja-ja.

Dagarna har fått lite mer rutiner. Han sover på förmiddagen och eftermiddagen. Sedan är han lagom trött för läggdags vid 19-tiden. Tage äter något mos på eftermiddagen och gröt innan läggdags. Vi styrde upp nattsömnen och under en vecka sov Tage hela natten. Men så kom mjölkstockning och förkylningar som gjorde att vi trillade tillbaka i gamla vanor.

Storlek 74 har hängt med länge nu och funkar fortfarande.

torsdag 2 februari 2012

Inte riktigt samma kategori

Selma: -Jag tycker inte om köttbullar, jag tycker om mamma och pappa.