onsdag 28 mars 2012

Göteborgsvarvet 2012, 6 veckor kvar.

Oups, snart är det dags. Det har gått lite blandat med träningen. Den 21:e januari sprang jag ett riktigt bra pass med Ylva. Jag kände "nu är jag verkligen på gång". Dagen efter blev jag sjuk, och inte förrän i mars var jag frisk och kunde träna igen. Men som jag har tränat!

Trots bra träning de senaste veckorna har jag långt kvar till någon slags löparform. Jag är fortfarande för tung och långsam. Ibland räknar jag på hastigheten, då får jag panik och ångrar att jag anmälde mig. Å andra sidan är det väldigt motiverande att träna med varvet i tankarna. Jag hade aldrig tränat såhär bra nu annars. Så jag skiter i tiden och tränar så bra jag kan under de få veckor som är kvar. Kanske kan jag ändå ta lillasysters tid!

fredag 9 mars 2012

Ronja vem?

-Selma, vad tittar du på?
-Jag tittar på Ronja-röven!

måndag 5 mars 2012

Tage 7 månader

Lille Tage är nu 7 månader. Den senaste månaden har han ägnat åt att utveckla sina fysiska färdigheter. Nu lyfter han överkroppen högt och sprattlar glatt i position sälen. Tage kan också resa sig upp i krypställning.

Sälen är kul.

När Tage är utvilad och på gott humör ligger han gärna på golvet och undersöker saker som kommer i hans väg. Han tar sig dit han vill genom att dra sig framåt och skjuta sig bakåt. Han förflyttar sig från ett rum till ett annat. Ibland backar han in med underkroppen under soffan. Då blir han ledsen och måste räddas.

Tage äter fortfarande två mål mat om dagen. Mos till lunch och gröt till kvällen. Tage har på egen hand börjat sova större delen av natten. Nu ammar jag oftast en gång runt 5-tiden, sedan somnar vi om igen.

Tage redo för take-off.

Tage är nästan alltid på gott humör. Om han är trött och ledsen blir det genast bra om han får sitta hos någon. Han verkar vara en social kille som tar saker med ro. Han är en go gubbe.

Vi har bytt till sittdel i syskonvagnen. Tage verkar mycket nöjd med att titta framåt när vi är på promenad. Tage sitter nu bra i barnstolen vid bordet. Om vi är och fikar någonstans vill han gärna tugga på en majskrok eller två. Vi kör vidare med storlek 74 ett tag till.