onsdag 18 april 2012

Äventyrsbad!

-Selma, en annan dag ska vi åka till ett badhus och bada. Där finns jättemycket vatten.
-Jaaa, och hajar. Dom får inte äta upp oss, dom är snälla.

måndag 16 april 2012

En söt mardröm

I natt vaknade Selma och skrek. Vi förstod att hon drömt något läskigt. Efter lite tröstande och utfrågning klarnade bilden. Hon hade drömt att hennes tumvante trillade ned i ett hål. Nu ville hon att vi skulle köpa en ny. Det lovade vi.

tisdag 10 april 2012

Tage 8 månader

Tage undersöker en spännande pusselbit.

Krypa är inget för Tage, nu 8 månader. Han står redo på alla fyra, och kastar sig ner på mage och ålar snabbt iväg med låg tyngdpunkt. Han har också börjar dra sig upp mot trappsteg, stolar och barnvagnshjul. Idag fastnade han i underredet på en köksstol.

Tage provar lite olika ljud. Just nu säger han ofta mamama eller papapa. Det gillar vi. Tage ligger gärna på golvet och undersöker någon sak noggrant. Sedan ålar han fram till mig och vill bli upplyft ett tag. Han följer efter oss som en liten svans och vill helst vara i samma rum.

Nu äter Tage flera mål mat om dagen; frukost, mellanmål, lunch, mellanmål, middag och kvällsgröt. Jag ammar på morgon och kväll, och någon gång under dagen. Tage tycker mycket om mat. Framför allt den jag lagat! Fruktpuréer är intressanta men ofta lite väl syrliga för Tages smak. Det märks att han gillar mat, nu har vi gått över till storlek 80.

Tage sover gott om natten. Han vaknar oftast någon gång. Då tar jag upp honom, går ned för trappan, tillbaka upp igen och lägger ned honom i sängen. Sedan somnar han om. Vi är rätt övertygade om att även Tage är allergisk. Troligtvis mot mjölkprotein, kanske ägg och något annat också. Vi har tid för pricktest.