torsdag 21 juni 2012

Tage 10 och en halv månad (lite drygt)

Tage har med råge passerat 10 månader. Nu står han stadigt när han håller sig i något. Han traskar lätt runt och mellan olika möbler. Tage kan även stå utan stöd flera sekunder när han inte tänker på det. Han är bara inte så intresserad av att stå själv. Han har lärt sig att klättra upp i trappan, till vårt förtret. Det är dags att skaffa en grind även uppför.

 Tage leker med storasyrran.

Tage kan smacka med munnen och tycker mycket om när man härmar honom. Han klappar gärna händerna, både när han är glad eller ledsen. Han säger ofta mamma, men även bappa och memma (Selma tror jag han menar). När jag frågar efter Selma eller pappa, tittar han på dem. När vi håller upp fingret och säger nä-nä-nä, gör han likadant tillbaka.

När Selma leker med Tage tjuter han av skratt. En favoritlek är när Fredric håller upp en filt likt tjurfäktning. Då kryper Tage snabbt fram och kastar sig med huvudet in i filten. Selma hakar ofta på.


Mat är gott, tycker Tage.

Tage är en riktig storätare, som tycker att det mesta är gott. Det är också roligt att leka och kladda med maten. Det värsta som finns är däremot att bli torkad om munnen. Tand nummer tre och fyra i överkäken är på väg ned. Nätterna funkar riktigt bra nu. Tage somnar rätt lätt vid 19-tiden och sover oftast hela natten. Han vaknar mellan 5.30 och 6.30. Storlek 80 hänger i ett tag till.

Roligaste prylarna är tandborstar och saker med knappar som fjärrkontroller, telefoner och datorn. Tage har gärna med sig en sak länge när han kryper fram och tillbaka här hemma. När vi sätter på musik flinar Tage och gungar på kroppen.

fredag 8 juni 2012

Bio!


Igår firade vi vår bröllopsdag med att gå på bio. Det var första gång jag satte mig i en biostol på fyra år, ja faktiskt. Vi slog till med en storfilm i 3d, Prometheus. Filmen var bra, snygg och jag gillade verkligen 3d-effekterna. Kul att Noomi Rapace var så bra också. Om jag väger in att det var så kul att gå på bio igen drar jag till med en fyra i betyg.

Jag har inte sett något i 3d sedan de där rödgröna pappersglasögonen man hade hemma som liten. Jag visste inte hur detta skulle vara. Jag gillade det. När de visade trailers från andra filmer i början tyckte jag att det var väl mycket och fick nästan lite ont i huvudet. Under filmen var det precis lagom och riktigt maffigt, men utan att ta över filmen. Jag fick känslan att det var tur att vi inte satt längre fram i salongen, då kunde vi lätt fått något i huvudet.

Kvällen avslutade vi med stans troligtvis godaste köttbit. Nu är jag väldigt biosugen. Hoppas att vi kan komma iväg på bio snart igen. Kanske till hösten.

(Stort tack till mamma och pappa som passade kidsen!)

lördag 2 juni 2012

Första gungturen

Biblioteket hade stängt, så det blev lekplatsen istället. Tage passade på att prova gungan för första gången. Om han gillade det? Att han gjorde!