tisdag 28 augusti 2012

Liseberg, förkyld och snart jobbdax

Selma och Fredric tar en lufttur.
I förra vecka åkte vi till Liseberg med mina föräldrar och kusin Oliver. Senaste besöket var för två år sedan. Selma har snappat upp på förskolan att Liseberg är något kul, men hade inte riktigt koll på vad det faktiskt innebär. Hon trodde att spårvagnsturen dit var själva grejen, och såg mycket fram emot det. Väl på plats blev hon väldigt förtjust och ville åka allt. Hon var riktigt tuff och åkte FlumRide med oss.

Jag och Fredric fick en stunds barnpassning och sprang iväg för att åka lite på egen hand. Vi såg skyltar till AtmosFear, alla ungdomar gick dit. Vi hakade på. Det visade sig vara Europas högsta fritt fall. Vi åkte tokhögt upp i luften och såg ut över hela Göteborg och satt helt oskyddade (kändes det som). Plötsligt for vi rakt ned med ljusets hastighet. Om jag säger såhär: "Fy fan, jag blev så galet rädd".

AtmosFeeeear.
Det var en riktigt lyckad dag. Knappt några köer alls, och bara någon liten regskur. Selma och Oliver åkte massor tillsammans. Tage provade karusellen.

För övrigt är det snart dags för mig att starta upp jobbhjärnan igen. En knapp vecka kvar tills jag ska infinna mig på ett kontor i Gamlestan. Jag ska vara på samma ställe som innan jag gick på föräldraledighet. Det känns bra. Jag vet vad jag ska göra och det är ett trevligt företag. Hoppas bara att den sega förkylning jag dras med tar och pyser sin väg tills dess.

söndag 19 augusti 2012

Ettåringen Tage

Tage trivs bäst utomhus.
Vår lille kille är nu ett år, och promenerar glatt omkring här hemma. Han tappar balansen ibland och kryper allt mer sällan. Tage verkar bli lika förtjust i att klättra som storasyster. Han vill gärna klättra i trappor och älskar att ta sig upp på saker.

Tage är en riktig myskille. Han kan gärna sitta still i någons knä och ta det lugnt ett tag. Nu vaknar han oftast 06.00. Men då kan han somna om, om man ligger och kramas i soffan. Guld värt! Han myser och kramas ofta med sina och Selma gossedjur. Ser han en kudde på golvet dyker han ned i den.

En liten promenad i gräset.
Då Tage traskar omkring här hemma vill han gärna ha någon pryl att hålla i, oftast en tandborste eller fjärrkontroll. Han tycker om att ta isär lego bläddra i böcker och att bygga små torn. Tage är väldigt förtjust i Selma. Nu kan de leka en längre stund tillsammans, och skrattar gott tillsammans.

Tage är fortsatt förtjust i all mat. Nu har han storlek 86. När man klär på Tage en tröja och han håller något i handen, hjälper han till och byter hand. Han sover gott om natten.

fredag 17 augusti 2012

En bra start på dagen

De senaste morgnarna har jag lämnat Selma på förskolan, och sedan traskat vidare till Lotten med en sovande Tage i vagnen. Sedan har jag ägnat 1,5 timme till att rensa ogräs, vattna och annat odlarfix. I lurarna har jag haft P3 Dokumentär. Det är så bra. Jag har börjat från början med de äldsta avsnitten. I veckan har jag lyssnat på Stig Bergling, Västtyska ambassaden och Tjernobylkatasrofen. Och några till. Rekommenderas! Det spelar ingen roll vad det handlar om. Man fastnar och allt blir intressant.

Min jordlott är nu riktigt fin. Även om ärtorna nog hade önskat lite mer vatten de senaste veckorna.




onsdag 15 augusti 2012

Tage, en liten munsbit

Om någon månad börjar Tage att skolas in på småbarnsavdelningen på förskolan där Selma går. Selma är beredd att ta lillebror i försvar om barnen är taskiga mot honom. "-Dom får inte reta Tage. Och inte kasta sand eller brotta ned honom. Dom får inte äta upp honom..."

måndag 13 augusti 2012

Jackpott i overalldjungeln

Tidigare år har vi varit hopplöst sent ute att köpa vinteroverall. När det börjat bli kallt har jag gett mig ut på jakt bland tomma klädställ. Nu har vi lärt oss, och jag sitter här mycket nöjd med en färgglad overall till Selma. Vi körde på Kappahls Kaxs-overall som har bäst-i-test senaste åren, massa vattenpelare och annat bra. Som extra bonus hade jag en rabattkupong på 25%. Den är jättefin, finare än på bilden. Jag gillar att hon kommer att synas ordentligt i den, både på förskolan och hemma.

Till Tage blir det begagnat. Men han är glad ändå.