onsdag 26 september 2012

UG om förlossningsskador

Oj oj, jag tittar på Uppdrag Granskning om förlossningsskador. Jag fick också en sfinxerruptur vid Selmas förlossning. Kanske var det tur för mig att moderkakan inte kom ut. Jag hamnade direkt på operation och syddes av en läkare under två timmar. Under tiden sov jag gott med skön bedövning. Jag är väldigt glad över de barnmorskor och läkare jag träffat på under båda mina förlossningar.

Det är skrämmande att dessa skador mörkas för flera nyförlösta tjejer. Av skäl som ekonomi för sjukhusen och att det är pinsamt för barnmorskan. Och vad är det för stolle som är ordförande i barnmorskeföreningen som tycker att en särskild undersökning efter förlossningen inte ska genomföras då det är lite som ett övergrepp. Hallå! Efter att ha fött en flera kilo tung bebis? Undersök på, säger jag.

Jag undrar hur det skulle se ut om det var män som råkar ut för dessa skador.

tisdag 25 september 2012

Apropå att Tage ofta får som han vill

Fredric analyserar trött:
Han har ju en röst som skär i öronen, fönsterrutorna klyvs. Då blir det lätt så...

onsdag 12 september 2012

Doktor Selma diagnostiserar

-Har du ont? (Frågar Selma med handen på min panna)
-Ja.
-Har du skadat dig?
-Ja.
-Har någon slagit dig?
-Ja.
-Var det en myra?
-Ja.
-Vill du att jag ska bli jättearg på den?
-Ja.
-Jag blir arg på den imorgon.

Doktor Selma börjar behandlingen med att tvätta pannan. Assisterande sjuksyrra Tage kastar sig fram och dunkar en kloss i huvudet på mig.

tisdag 4 september 2012

Man säger inte nej till världens starkaste tjej

-Selma, nu är det läggdax.

-Jag är inte Selma, jag är Pippi. Pippi vill inte gå och lägga sig!

måndag 3 september 2012

Working girl

I morse var det jag som slängde mig upp på cykeln och trampade iväg mot jobbet. Det kändes lite konstigt att ge sig iväg till jobbet efter att ha varit hemma så länge. Men mot dagens slut var det nästan som om jag aldrig varit därifrån. Nu är min långa föräldraledighet över. Fredric är hemma ett litet tag till med Tage, och drar sedan igång med inskolning av den lille plutten.

Fram till sommaren ska jag vara hemma en dag i veckan med barnen. Jag har tidigare varit emot det, och tänkt att det säkert bara blir en stressig dag då man ska hinna med veckans alla ärenden och städa hela huset samtidigt som barnen är hemma. Men nu är jag glad över de dagarna och tror att det blir sköna dagar med utflykter istället.