onsdag 21 november 2012

Selma 3,5 år (och lite till)

Selma är för det mesta en modig tjej. Hon åkte FlumeRide på Liseberg i somras, och gillade det mycket trots vattenskvätt. Hon vill gärna att Fredric ska vara spöke och skrämmas i mörkret. Det är inte mycket som skrämmer Selma. Två saker hon är rädd för är Morran i Mumindalen och flugor. Även en liten fluga i sandkornsstorlek får Selma att springa långt under höga tjut.

Selma ser något läskigt.
Selma har blivit väldigt ordningsam. Hon tycker om att stoppa prylar i väskor och all möjlig förvaring. Hon vill gärna att det är fint på hennes rum. Vid läggning kan det hända att hon måste städa först. Hon vill inte gå och lägga sig om det är "pökit". Selma vill vara fin. Hon vill ha kjol och strumpbyxor, allt oftare vill hon att jag ska sätta upp håret på henne. Hon tycker om att ha halsband också, och har önskat sig två stycken i julklapp.

Blommor i håret är fint tycker Selma.
Selma tycker om att baka. Vi bakar ofta och Selma är riktigt duktig. Med oss vill hon leka doktor, frisör eller affär. Selma tycker också mycket om att pyssla. Hon målar, klipper, limmar, tejpar och pärlar. Förra julen fick Selma en lite finare docka med kläder. Den har hon knappt lekt med alls, förrän nu. Selma vill väldigt gärna ha ett dockskåp. Ett sånt som Bertil i Nils Karlsson pyssling har.

Selma tycker mycket om Tage. De tycker om att springa omkring eller dansa tillsammans. Selma hör vad vi säger till Tage och kommer sedan som ett litet eko och förklarar för Tage vad han får och inte får göra.

Selma och Tage.
I höst var Selma på sitt första biobesök. Fredric och Selma tog vagnen in till Bergakungen och såg Liten Skär och alla små Brokiga. Den var bra. Selma tycker om att titta på film och barnprogram. Några favoriter är: Bamse, Kalle Anka, Fem myror..., och framför allt alla Astrid Lindgrens figurer. Vårens besök på Astrid Lindgrens värld var väldigt kul.

Inför hösten flyttade Selmas bästa kompis Milla. De lekte mycket på förskolan, och det blev nog till en början rätt tomt för Selma när Milla inte var kvar. Ett par avdelningar slogs samman och nu är de ett stort gäng med killar och tjejer som är födda samma år. Under hösten har Selma lärt känna många av de nya och gamla barnen och trivs jättebra på förskolan.  En dag i veckan går Selmas grupp på utflykt i skogen. Det gillar Selma, som har fått beröm för att hon är så duktig i skogen. En blivande orienterare kanske!? På förskolan brukar Selma hjälpa till att plocka fram frukosten. Det tycker hon om. Om Selma blir sur på någon kommer hon med det värsta hotet av alla. -Du får inte komma på mitt kalas!!

Selma tittar ut över lekplatsen.
 Selma äter gärna; korv, potatismos, ärtor, pommes, avokado, soyayoughurt, popcorn, havreglass och godis. Till det vill hon dricka; havremjölk, cola, julmust, smothie eller bubbelvatten. På natten sover Selma gott. Det är inte ofta hon vaknar innan morgonen. Selma har nyligen börjat med storlek 104.

måndag 12 november 2012

Sånt som inte får hända

Jag är ledsen. En väns son drabbades av en otäck hjärntumör för över ett år sedan. De har kämpat genom tuffa behandlingar, biverkningar och besked. Efter all kamp såg det ändå ut att gå vägen. Så möttes jag av ett mail. Skiten är tillbaka, det finns inget mer att göra. Min vän kommer att förlora sin son. Det gör så ont i mig. Kan bara ana vad de går igenom. Jag skriver någon slags hälsning. Men alla ord känns så futtiga och meningslösa.

lördag 3 november 2012

Ja men i så fall

-Min mage säger att den vill ha godis. Så att den växer och blir stor. (Selma)

torsdag 1 november 2012

I samförstånd

-Selma, nu ska jag åka till jobbet.
-Jag förstår det.