onsdag 27 februari 2013

Småbarnsföräldrars valuta

Produkt: En dusch med tid för både schampo och balsam.
Pris på det: Att torka yoghurt på golv, bord, stol och en liten kille.

Det var det värt.

söndag 24 februari 2013

Kompiskalaspremiär

Selma tar i och blåser.
För en vecka sedan fyllde Selma 4 år. Idag var det dags för det allra första kalaset med kompisar. 7 tjejer från förskolan och en extra kompis kom och kalasade med en mycket nöjd Selma.  Vi hade funderat en del innan på hur vi skulle göra. Så här i efterhand måste jag säga att det gick jättebra. Barnen var mestadels glada och lekte bra tillsammans. Selma fick jättefina presenter.

Vi bjöd på spett med korv, köttbullar, paprika och runda pommes. Maten avslutades med en glassbomb. Sedan lekte tjejerna, dansade lite och ritade lite. Alla föräldrar stannade och fikade de också. Kalaset avslutades med den obligatoriska fiskdammen som Fredric skojade till med att några först fick en gammal strumpa eller stövel på kroken. Tokigt, tyckte barnen.

onsdag 13 februari 2013

En snilleblixt från klar himmel

Som vanligt på onsdagar har jag varit hemma med barnen idag. Dagens äventyr bestod av ett besök på BVC. Selma gjorde syntest, gick balansgång och ritade inte en huvudfoting. Tage rev stället och fick en spruta.

Resten av dagen har vi varit hemma och skrotat. Jag fixar och grejar här hemma bland alla kläder och prylar. Lite nytt måste skaffas och annat måste röjas ut. Tage behöver fler byxor. Fredric och jag har kläder som aldrig används. Då slog det mig. Hallå där, jag ska sy byxor till Tage av våra gamla kläder!! Vilken grym idé. Jag kan sy på lite fräcka lappar och kanske brodera hans namn här och var. Jag drömde mig bort och föreställde mig hur fröknarna på förskolan kommer ösa beröm över Tages coola byxor, och jag svarar: -Tages byxor, jo dom har jag sytt själv.

Vad kan det bli av den här gamla tröjan?

tisdag 5 februari 2013

36

Populära presenter.
Idag är det min dag. Jag har fått presenter, en teckning, blommor och en liten tårta. Ett mysigt firande som gjorde mig glad.