onsdag 26 juni 2013

Inte undra på att det är dyrt med hund

Jag och Selma möter en man med en lös hund. Selma förklarar:

-Den hunden hade inget koppel. Om man tar bort kopplet, springer hunden iväg. Då får man köpa en ny hund!

lördag 22 juni 2013

Selma 4 år

En glad fyraåring.
Hux flux har tiden rusat på igen och Selma har med råge hunnit fylla fyra år. Selma har lärt sig en massa saker på sista tiden. Hon är mycket intresserad av bokstäver och siffror. Hon resonerar på ett sätt hon inte gjort tidigare och frågar mycket om hur saker fungerar. På förskolan har de haft ett fågeltema under våren, så nu kan Selma många olika fågelarter. 

Förra året hade Selma en springcykel som hon smidigt balanserade fram på. Nu har vi bytt den mot en vanlig cykel, som hon cyklar riktigt bra på. Selma tycker mycket om att klättra i träd och säger själv att hon är en klätterapa. Vill minnas att jag själv också var det som barn. Selma är även en pysseltjej som gärna ritar, limmar och klipper i fina papper. Att baka är också kul. Selma är med på alla moment när vi bakar bullar, småkakor eller sockerkaka.

Inget bus här inte.
Selma springer gärna omkring tillsammans med Tage. De fäktas gärna och Tage härmar ofta vad Selma gör. Nu börjar vi allt mer få säga till Tage att ta det försiktigt med Selma när de brottas.

På förskolan är de ett stort gäng tjejer födda samma år. När Selma fyllde fyra var alla tjejerna hos oss på kalas. Ett par gånger har Selma lekt med någon kompis efter förskolan.

Selma har blivit väldigt bestämd när det gäller kläder. Hon vill bara ha klänning och strumpbyxor. För att få på henne något annat måste vi komma överens om det kvällen innan och lova att hon får ha klänning sedan igen. Favoritfärgen är rosa. Fina motiv är blommor, hjärtan och prinsessor. Mycket prinsessor! Selma tycker också om att plocka blommor. När vi varit ute kommer hon ofta in med en bukett i handen. Sedan står det ett glas med vatten och blommor på handfatet eller i ett fönster.

Selma hälsar på hos Emil i Lönneberga...
...och provar Emils rymningsbräda.
När vi tittar på  film vill Selma gärna se Astrid Lindgrens figurer, smurfarna eller någon prinsessfilm.

Selma har ingen riktig favoritmat. Stekt fisk, ärtor och korv är rätt så populärt. Bästa godiset är kexchoklad (som vi nyligen upptäckt att hon tål).

På allergifronten har det hänt en hel del. Nu tål Selma mjölk i tillagad form. Det underlättar mycket när vi äter ute eller är hemma hos någon annan. Hon dricker inte vanlig mjölk, eller yoghurt. Glass har hon ätit ett par gånger med lite utslag någon gång. Hon verkar inte gilla vanlig glass heller. Annars kan hon äta mat med mjölkprodukter i och hon har nu vanligt smör på smörgåsen. Nötter är fortsatt mycket farligt för Selma.


Selma håller på att lämna storlek 104 och är snart en 110.