torsdag 21 november 2013

Rosa rum


När vi flyttade in för 3 år sedan valde jag denna fina röd-blommiga fondtapet till Selmas rum. Övriga väggar målades i en hemsk beige färg. I somras målade och tapetserade vi om flera rum här hemma.  Efter det började vi fundera på Selmas rum. Jag kommer inte överens med de beige väggarna, och Selma vill ha rosa.

Klart att Selma ska få ett rosa rum! Vi åkte till målarbutiken och tittade på tapeter. Selma gillade alla vi visade. Vi försökte påverka henne att välja våra favoriter. Samtidigt ville vi att hon faktiskt skulle få välja helt själv. En dag surfade jag fram en tapet med blommor och små älvor. Selma gick i taket, den ville hon ha. Så nu blir det ny fondvägg och övriga väggar målas rosa.

I fönstret tänker jag att vi ska hänga ett gäng pastelliga pompoms. Hoppas bara att Selma blir nöjd. Nu har hon börjat prata om regnbågar på väggarna och en teaterscen.

måndag 18 november 2013

Selma 4,5 år

Selma vill alltid ha blommor i håret.
Selma är nu lite mer än 4.5 år. Hon är fortsatt mycket förtjust i blommor, klänningar, färgen rosa, hårspännen och halsband. -Jag tycker om vackra saker, säger Selma. 

På förskolan är de ett stort gäng tjejer som är födda samma år. Under året är de flera som har haft 4-årskalas. De leker bra tillsammans, och är ett gott gäng.

Full fart med lillebrorsan.
Selma leker gärna med Tage. De tycker om att springa omkring och jaga varandra. Selma är gärna med och uppfostrar Tage. Hon säger till honom vad han får och inte får göra. Hon kan även säga hur jag ska göra med Tage, att vara försiktig och så.

Under sommaren blev Selma väldigt förtjust i att bada. Mycket tack vare de grymma delfinvingarna hon har på armarna. Hon "simmar" ut på djupt vatten och vill aldrig gå upp. 

Selma går fortfarande på gympa. Efter sommaren gick hon upp en grupp, nu är inte föräldrarna med längre. Det går bra och hon tycker att det är roligt.

Selma har byggt en laptop och dojor.
Selma pysslar mycket. Hon klipper, limmar och tejpar. Hon ritar allt möjligt. Om vi pratar om köttbullar smiter hon iväg och kommer tillbaka med en teckning på en stekpanna med köttbullar. Selma tycker mycket om bokstäver och kan nu skriva våra namn. Om man bokstaverar ett ord kan hon ofta skriva det rätt. Det nya barnprogrammet Livet i bokstavslandet är poppis.

Höst-Selma.
Pasta och fiskpinnar är favoriträtten. Selma tycker att jag ska börja göra lika goda köttbullar som de på Ikea. De godaste grönsakerna är; ärtor, bönor, kikärtor, tomat, avokado, gurka och morot.

På allergifronten har det varit lite svajigt. På sista tiden har hon blivit lite röd runt munnen då hon ätit kexchoklad eller vanligt smör. Hon sade själv till att hon nu vill ha Selma-smör på smörgåsen igen. Hon har bra koll på sin nötallergi och frågar alltid själv på kalas om det är nötter i tårtan.

Selma har vuxit rejält sista halvåret. Nu är det storlek 110 som gäller.