torsdag 31 januari 2013

Förhoppningar på 2013

Jag börjar lista förhoppningar och planer för 2013, och inser att jag är tråkig. Det är samma visa som förra året; lite träning, lite pyssel, lite odlande och några grejer med barnen. Sedan blir det väl en summering av 2013 där jag konstaterar att jag inte riktigt hann med vad jag tänkt under året. Men gissa vad!? Jag är nöjd med mina prestationer ändå! Åh, så spännande.

Så vad göra? Blir 2013 året då jag springer ett maraton i veckan, börjar med djuphavsdykning och semestrar med barnen på en mini-båt i fyra veckor? Nej, jag gillar faktiskt den vanliga tråkiga vardagen med lite guldkant här och var. En och annan pärla planerar vi också under året.

Kanske blir 2013 såhär:
Vi tar oss igenom de första vintermånaderna med inte alltför mycket vabbande. Istället för att sitta hemma med förkylningar är vi ute mycket där vi åker pulka och grillar korv. Selma tar ett par rundor i parken med sina nya längdskidor. När det är dags för barnens vasalopp står hon på startlinjen och ger sig glatt iväg, ...och kommer glatt i mål. Vi tittar på melodifestivalen och skid-VM.

Vi gör ett nytt försök med en vegetarisk middag i veckan. Fredagar är planen. När vi köper kött blir det allt oftare närodlat, ekologiskt eller något annat sådant bra. Jag köper färre kläder till barnen. I gengäld kan jag köpa mer ekologiska/rättvisemärkta kläder som kompletteras med second hand.

När snön har gett med sig och vårsolen tittar fram tar Fredric och jag en tur till Paris. Där firar vi att Fredric fyller jämt och vi ser en föreställning med Cirque de Solei. Vi gör Paris, äter god mat och tar sovmorgon.

Under våren springer jag ett par orienteringstävlingar. I maj är det dags för mitt andra göteborgsvarv. Jag skulle gärna komma under 2 timmar, men sätter 2.06 som gräns för godkänt. Detta år håller jag uppe träningen även under resten av året och är i bättre form än på många år. Jag vill väldigt gärna springa en tävling i orienteringsskytte också.

Selma och Tage trivs fortsatt bra på förskolan. Selma har kompisar som hon leker med hemma ibland. Tage lugnar ned sig med allt klättrande. Det är skönt att kunna släppa honom med blicken då och då. Vi tar fram Selmas balanscykel och kanske provar vi med vanlig cykel efter ett tag. På lotten tittar mina tjusiga tulpaner upp. Vi skördar bär och plockar blommor.

På semestern blir det några små turer med båten. Det går betydligt lättare med barnen än förra året och vi är bättre på att planera med mat och packning. Nej tack, till pulverkaffe på Ramlösa citron! Kanske hyr vi en stuga på någon camping ett par dagar. I så fall satsar vi på ett lite lyxigare boende än förra årets minimala campingstuga i en myggsvärm någonstans utanför Mariestad. Jag har länge pratat om Österlen, kanske i år.

Till hösten börjar Selma i minisim. Det går jättebra och hon gillar det mycket. Trots ytterligare en aktivitet (gymnastiken fortsätter) funkar vår vardag med jobb, förskola och allt fix bra. Nu har jag ett nytt uppdrag på jobbet. Det är annorlunda mot vad jag har arbetat med de senaste åren och lagom utmanande. Jag trivs bra.

I god tid innan jul har jag sytt färdigt julklappsstrumporna. Nu är självklart även giraffel och filten färdiga. Det vet jag! I jul är vi friska, ingen vinterkräksjuka här inte. Vi firar en lugn och god jul.

1 kommentar:

Anonym sa...

Låter som ett toppenår tycker jag!
Nu kör vi igång med löpträningen lite bättre och har koll på varandra. Det kommer ge resultat, både för farten och förkylningar tror jag. Just nu längtar jag efter vår vecka i fjällen, då ska vi njuta!
Kram Sofia