söndag 26 maj 2013

Vegetarisk middag, 1

Portabellorisotto med sparris och sallad.
Ja men, se där. Vi är igång med veggomaten! Lördagens middag blev risotto med sparris och sallad. Jättegott! Men jag får nog öva en del på uppläggningen om jag ska hålla på att fota maten. 

Vi har inga vegetariska rätter i bakfickan redo att plockas fram när det är dags att laga mat. Än så länge behöver vi förberedelser. Därför får de vegetariska middagarna bli på lördag eller söndag. Nu börjar jag spåna på nästa middag.

måndag 20 maj 2013

Vegetarisk middag, utvärdering

En risottobild som jag lånat av ICA.
Som ett mål för året ville vi äta en vegetarisk middag i veckan. Nu är vi ett antal månader in på året. Så, hur har det gått? Tja, typ skitdåligt. Vi har inte ätit en enda vegetarisk middag ännu. Någon enstaka lunch har det blivit. Men ändå, så dåligt! Jag har lite fel inställning till vegetarisk mat, jag tänker ofta: Åh vad gott, men det får nog vara en blodig biff till. 

Nu tar vi nya vegetariska tag. Jag tänker att vi ska få till åtminstone 10 veggomiddagar innan året är slut. På lördag är det jag som lagar till en risotto. Jag känner mig riktigt taggad, det här blir kul!