fredag 28 augusti 2009

Selma går till doktorn

Selma har varit röd och torr i huden i flera månader. Till och från har det blivit något bättre. Förra veckan ringde vi till barnmedicin och fick en tid samma dag. Vi träffade en jättebra läkare som tog allergitest för mjölk, vete, ägg och fisk. Det visade sig att Selma är mjölkallergiker. Förmodligen växer det bort när hon blir lite äldre.

Nästa vecka ska vi gå på mjölkskola. Det måste vara väldigt vanligt med mjölkallergi, varje måndag är det drop-in-mjölkskola. Nu har ju jag redan undvikit mjölk ett tag och börjar få koll på den mjölkfria världen. Det är inte så jobbigt som jag trodde. Det finns massor av mjölkfria produkter gjorda på havre, ris eller soja. Gott också! Glass, chokladdryck, pannkakssmet... Det enda jag saknar något är en ostmacka och vanlig mjölk i kaffet.

Efter bara någon dags smörjande med receptkräm (kortison) är Selma jättefin i huden. Läkaren tyckte inte att vi skulle gå på babysim, så det får vi hoppa över. Lite trist, men inget att fundera över. Selma har fått en specialgröt med posten som tydligen inte ska smaka så jättegott. Vi ska lära henne att gilla den. Det låter ju lätt!

Inga kommentarer: