måndag 31 augusti 2009

Selma 6 månader


Selma 6 månader: (En lite sen månadsrapport) Selma ligger nästan hela tiden på mage. Hon har blivit väldigt stark i armar och ben. Hon ställer sig ofta upp på alla fyra, med händer och knän eller fötter i golvet. Så tjuter hon till, kastar sig i golvet och viftar på benen. Nej, det är inte så man tar sig framåt. Kanske kryper hon snart. Selma rör sig lätt runt på golvet genom att skjuta på med händerna. Hon är aldrig kvar där vi lade ned henne.

Selma tycker om att klappa med handen i golvet eller med en hård leksak så att det låter ordentligt. Klappandet ackompanjeras med olika ljudövningar. Selmas prat har ändrats det sista. Det är mer jolleraktigt nu, jämfört med tidigare korta ljud.

Andra barn blir roligare och roligare. Selma vill gärna klappa och smaka på sina kompisar. Favoritleksaken är en liten blå mjukishaj (hajen Kaj), eller en färgglatt glasunderlägg.

Det går lite sisådär med maten. Vi matar Selma oftare nu, så att hon ska vänja sig vid mat. Men inte ens fruktpuréer är särskilt populära. Hon äter gröt, frukt och matigare puréer.

Nu drar Selma 74 i klädstorlek.

Inga kommentarer: