tisdag 29 december 2009

Selma 10 månader

Selma 10 månader: Selma är så glad. Hon är nästan alltid på gott humör, och tjoar glatt. Ibland vet hon inte till sig, så glad är hon. Då sliter hon till sig någon leksak och viftar hastigt på armarna. Sedan kastar hon sig mot mig, gräver in ansiktet och biter mig.

Selma har börjat klappa i händerna av sig själv. Hon klappar lite då och då. Om vi klappar med slutar hon och tittar fascinerat på oss istället. Det verkar som hon inte kopplar ihop att vi gör samma sak.


Selma tycker det är roligt att bli jagad. Hon vet att hon inte får gå till Fredrics cykel. Ibland kryper hon dit och tittar så att vi följer efter. När vi kommer fram står hon där och flinar. Ibland kryper hon dit själv. Om det är tyst en stund är hon troligtvis vid cykeln och känner på den oljiga kedjan.

Selma gillar cykel!

Nu rör hon sig smidigare och har bättre balans. Hon går lätt med soff
bordet eller köksluckorna som stöd. Allt ska fortfarande undersökas. Nytt är det lilla undersökningsfingret, pekfingret. Först petar Selma försiktigt med pekfingret på objektet. Sedan tar hon ett rejält bett, nästan lite maniskt.

Det magiska undersökningsfingret.

Favoritleksaken just nu har hon fått från sin farfar. Det är en tavla med en massa knappar i form av olika djur. Där kan man trycka så det låter och melodier spelas. Ibland stänger vi av den! Det är också väldigt roligt att riva torn som vi bygger. De bara måste rivas ned.

Selma är tillbaka i en mammig period. Hon blir jätteglad när Fredric kommer hem, men när hon slagit sig, är trött eller bara för att, då är det bara mamma som duger.

Det värsta som kan hända är när någon går iväg, särskilt in i badrummet oc
h stänger dörren. Då blir Selma helt utom sig. Om jag och Fredric är kvar med Selma, och någon annan går in i badrummet då blir hon också ledsen.

Selma tycker mycket om andra barn, både mindre och större. Kusin Bus är en favorit.

Selma ser upp till sin kusin.

Mat och sömn går bra. Oftast sover Selma från ca 19.30 till 6.15. Ibland vaknar hon någon gång på natten.

Selmas hår växer sakta och verkar bli lite lockigt. Jag håller tummarna för att det är så. Två nya tänder har tittat ut. Nu har Selma åtta tänder. Storlek 80 håller än och ett bra tag till.

Inga kommentarer: