lördag 4 februari 2012

Tage 6 månader

Gröt är gott.

Tage är nu halvåret gammal. Tage tycker om att leka på golvet. Han orkar hålla uppe huvudet länge och lyfter överkroppen med armarna. Han rullar mycket, åt båda håll. Ofta är han någon meter ifrån där jag lade ner honom.

Han förflyttar sig även när han sträcker sig efter leksaker. Favoritleksakerna är en hemskt ful gul larv i naturgummi (=giftfritt) och en svart skallra i trä som även Selma tyckte mycket om som liten. Han håller leksaker i båda händerna och flyttar dem även från ena handen till den andra. Fötterna är en ny upptäckt.

De två små riskornen i underkäken har nu växt upp till två huggtänder. Nu pratar Tage på ett nytt sätt. Han säger: -Da-da-da-da. Ja-ja-ja-ja.

Dagarna har fått lite mer rutiner. Han sover på förmiddagen och eftermiddagen. Sedan är han lagom trött för läggdags vid 19-tiden. Tage äter något mos på eftermiddagen och gröt innan läggdags. Vi styrde upp nattsömnen och under en vecka sov Tage hela natten. Men så kom mjölkstockning och förkylningar som gjorde att vi trillade tillbaka i gamla vanor.

Storlek 74 har hängt med länge nu och funkar fortfarande.

Inga kommentarer: