tisdag 31 maj 2011

Klartecken för ägg

Selma klarade äggprovokationen. Härligt! Provokationen gjordes i tre steg. Först gnuggade sjuksköterskan sockerkaka innanför underläppen på Selma. Sedan väntade vi i en halvtimme. Ingen reaktion. Sedan fick Selma äta lite sockerkaka. Och så väntade vi. Ingen reaktion. Slutligen fick hon äta en lite större bit. Fortfarande ingen reaktion.

Nu ska vi börja med lite ägg i tillagad form. Absolut inte råa ägg, så det blir inget smak på sockerkakssmeten. På förskolan fortsätter Selma med äggfri kost tills vi utvärderat äggätandet ordentligt hemma.

Någon provokation med mjölk är det inte aktuellt med förrän Selma fyllt 3 år. Det räcker med ostincidenten på förskolan som mjölkprovokation.

Jag sa till läkaren att jag blev så förvånad att blodprovet indikerade att Selma skulle tåla ägg med tanke på hur kraftigt hon reagerade på pricktestet med vaccinet för Svininfluensan. Läkaren hade också blivit förvånad. Selma var den enda som hon varit med om som reagerat så kraftigt att de inte kunde vaccinera. Vi fick veta att Selmas läkare snart ska pensioneras. Det var synd, vi har träffat henne ofta under Selmas allergitid och hon är bra.

Inga kommentarer: