söndag 25 oktober 2009

Selma 8 månader

Selma 8 månader: Selma är nu 8 månader och kryper på för fullt. Hon drar sig upp till knästående mot stolar, soffbordet eller elementen. Sedan står hon glatt där och viftar med händerna och tjoar. Ibland lyckas hon ta sig ned igen, ibland trillar hon med en duns i golvet.

Ytterligare två tänder i överkäken har tittat fram. Denna gång tror vi att Selma har haft lite mer ont av att tänderna har växt ut än tidigare.

Vid ännu ett läkarbesök konstaterades att Selma är allergiskt mot ägg. Förhoppningsvis växer det bort liksom mjölkallergin. Det har gått trögt med maten. Jag har kraftigt dragit ned på amningen under dagen. Det var några tuffa dagar med mycket gnäll och skrik. Men efter det har Selma ätit mycket bättre. Nu är det bara nätterna kvar som vi ska få ordning på. Selma vaknar ofta, och ammas.

Selma har blivit rätt så mammig, särskilt när hon är ledsen eller när jag går iväg. Men när pappa kommer hem från jobbet kryper hon alltid glatt mot hallen för att hälsa välkommen hem.

Som förra månaden fortsätter Selma att undersöka allt hon kommer över. Nu är det lättare eftersom hon lätt tar sig fram i lägenheten. Vi får plocka undan saker allt eftersom. Och det är kul att prata och göra olika ljud.

Nu är det aldrig några problem att åka bil. Selma sitter som en kung i nya bilstolen. Hon kan titta runt i bilen och ut genom rutan. Med babyskyddet var det nästan alltid gråt mot slutet.

Selma fortsätter med storlek 74.

Inga kommentarer: