måndag 12 november 2007

GP-glöggen

Vi har missat att göra GP-glöggen varje år. Gissar att vi är väl sena i år också för bästa resultat. Strunt samma, i år måste vi testa. Den ska ju vara så otroligt god. Jag hittade ett recept på nätet, hoppas att det är rätt.

5 liter svagdricka
5 skivade råa potatisar
1 paket bakjäst
1 påse nejlikor
1 påse kardemummakärnor
1 bit färsk ingefära (ca 5 cm)
1 kanelstång
1-2 paket russin (2 pkt-500g)
2,5 kilo socker

Blanda allt i en tiolitershink, täck med plastfolie som du gör små hål i - och låt brygden stå i lugn och ro i rumstemperatur, minst tre veckor, gärna sex. Tappa upp på väl rengjorda flaskor med hjälp av en hävert. Var noga med att inte få med bottensatsen. Värm och njut.

1 kommentar:

Anonym sa...

Satte just min! Kanske lite sent men å andra sidan vem har sagt att man bara kan drick glögg till jul? Jag serfram en glöggstinn början av 2011 =)