torsdag 8 februari 2007

Sverigedemokraterna

Det var inga direkta nyheter i gårdagens tv-program ”Sverigedemokraterna”. Jag har svårt att förstå vad det är dom är rädda för. Det verkar vara två saker som dom pratar mycket om.

Dels att Sverige inte klarar av att ta emot invandrare. I alla fall inte för många. En av dem jämförde med när det regnar mycket. Lite regn är bara trevligt. Men om det regnar för mycket så klarar inte marken av att svälja allt regn. Vilket resulterar i sura marker och naturkatastrofer. Man ser invandrare som tjuvar och banditer som kommer hit och roffar åt sig av våra ägodelar. Nu finns det ju kriminella både bland svenskar och bland invandrare. Det finns många invandrare som tillför vårt land mycket också. Vad är det som säger att endast vi får bo här? Bara för att vi har haft turen att födas i ett land som inte har krig, tortyr och förföljelse. Är vi värda mer än dem? Har inte vi någon skyldighet att hjälpa våra medmänniskor?

Dessutom värnar Sverigedemokraterna om vår kultur och vårt svenska arv. Kan man välja godbitar från alla kulturer, och inte vilja veta av resten? Jag antar att de gärna åker på solsemester och äter pizza eller kebab. Vår kultur och historia förändras ju hela tiden. Det har den alltid gjort. Det har kommit influenser från olika håll. Varför ska den frysas nu?

För övrigt anser jag att man inte kan frysa ute Sverigedemokraterna. Uppenbarligen är det flera som har röstat på dem.

Inga kommentarer: